Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Tiek lēsts, ka aplenkumā atrodas 393 000 cilvēki un uzlidojumos, artilērijas apšaudēs un raķešu triecienos kopš 18.februāra nogalināti vairāk nekā 640 civiliedzīvotāji, tai skaitā daudz bērnu

Sīrijas režīma spēki pārņēmuši vairāk nekā ceturto daļu Austrumgutas anklāva

Sīrijas režīma spēki pārņēmuši vairāk nekā ceturto daļu no nemiernieku kontrolētā Austrumgutas anklāva galvaspilsētas Damaskas pievārtē, paziņojusi Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija Sīrijas Cilvēktiesību observatorija (SOHR).

Tā norāda, ka režīma spēku vienības atrodas aptuveni trīs kilometrus no anklāva lielākās pilsētas Dūmas.

Tikmēr Sīrijas ziņu aģentūra SANA, atsaucoties uz režīma spēku avotiem, vēsta, ka armijas vienības "pavirzījušās uz priekšu vairākās frontēs un "likvidējušas teroristu grupējumus", kas kontrolējuši šo apvidu.

Sīrijas prezidentam Bašāram el Asadam lojālie spēki nesen sāka spēcīgu uzbrukumu pēdējam lielākajam opozīcijas bastionam pie Damaskas.

Lēsts, ka aplenkumā atrodas 393 000 cilvēki un uzlidojumos, artilērijas apšaudēs un raķešu triecienos kopš 18.februāra nogalināti vairāk nekā 640 civiliedzīvotāji, tai skaitā daudz bērnu.

Civiliedzīvotāji cenšas pamest Austrumgutu. ANO autokolonnai, kam svētdien bija paredzēts turp nogādāt palīdzības sūtījumu, nav izdevies sasniegt Dūmu, nesaņemot Sīrijas amatpersonu atļauju.

 

Top komentāri

Media Guru
M
Sīrijā valda režīms, bet teroristu grupējumus Diena liek pēdiņās. Toties Ukrainā demokrātiska valdība, bet Donbasā Krievijas atbalstīti bandīti. Un bildē puisītis, varbūt Mosulā ievainots, varbūt Holivudā ar kečupu apliets. Pēdējais ticamāk. Karojam propagandas frontē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits