Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SOHR: Turcijas atbalstītie kaujinieki Sīrijā nogalinājuši deviņus mierīgos iedzīvotājus

Turcijas atbalstītie Sīrijas nemiernieki, kas piedalās Turcijas armijas uzbrukumā kurdu kontrolētajās teritorijās Sīrijas ziemeļaustrumos, ieņemtajā apvidū "sodījuši ar nāvi" deviņus mierīgos iedzīvotājus, sestdien pavēstīja Sīrijas kara monitoringa organizācija.

"Uz dienvidiem no Tell el Abjadas deviņi mierīgie iedzīvotāji sodīti ar nāvi," pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Nogalināto vidū ir arī kāda sieviete kurdu partijas amatpersona un viņas šoferis, teikts kurdu izplatītajā paziņojumā.

Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Kurdu vadītajiem Sīrijas demokrātiskajiem spēkiem (SDF) bija izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", un Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi.

ASV un Sīrijas kurdi kopš 2014.gada ir sabiedrotie karā pret džihādistu grupējumu Islāma valsts un ir strādājuši kopā, lai sakautu džihādistu "kalifātu". Šajā karā krituši aptuveni 10 000 kurdu vadīto spēku karotāju.

Top komentāri

xio
x
Linda Ozola (JKP) joprojām "tur īkšķus"? Dzīvo " īpašā sajūtā" , kā tas bija Turcijas parlamentā dienā, kad Erdogans beidzot atklāti iesaistījās karā pret Sīrijas kurdiem "Islāma valsts" pusē?
ede
e
Kas tie tādi "Turcijas atbalstītie Sīrijas nemiernieki"? Precizējiet lūdzu!
wink wink
w
Izskatās, Erdogana gadiem balstītā "Brīvā Sīrijas armija" uzdarbojas. Tā pati , kas šajā operācijā tiek vilkta līdz kā "sīriešu" dekorācija. Kaut gan tos no otriem Erdogana draugiem DAEŠ grūti atšķirt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits