Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Talibi: Ar ASV noslēgtais miera līgums ir tuvu izjukšanai

Afganistānas talibi svētdien brīdināja, ka ar ASV noslēgtais miera līgums ir tuvu izjukšanai, kritizējot ASV vienošanās pārkāpšanā, arī dronu uzbrukumos mierīgajiem iedzīvotājiem, kā arī pārmetot Afganistānas valdībai, ka tā atlikusi līgumā solīto 5000 talibu cietumnieku atbrīvošanu.

Kā skaidroja nemiernieki, viņi ierobežojuši uzbrukumus Afganistānas drošības spēku lauku posteņiem, nav uzbrukuši starptautiskajiem spēkiem un nav uzbrukuši afgāņu spēkiem pilsētās un militārajos objektos.

Kā norāda talibi, uzbrukumu ierobežošanas apjomi specifiski ar ASV februārī parakstītajā līgumā nav noteikti.

Talibi ar šo paziņojumu nāca klajā svētdien un brīdināja par vardarbības eskalāciju, ja ASV un Afganistānas valdība turpinās, kā uzskata talibi, vienošanās pārkāpumus.

ASV bruņoto spēku pārstāvis sakariem ar presi pulkvedis Sonijs Legets tviterī noraidīja talibu pārmetumus, norādot, ka ASV spēki Afganistānā "ir ievērojuši un turpina ievērot ASV un talibu vienošanās militāros nosacījumus, jebkādi citi apgalvojumi ir nepamatoti".

Viņš mudināja talibus samazināt vardarbību, kā arī skaidroja, ka ASV bruņotie spēki turpinās atbilstoši vienošanās nosacījumiem palīdzēt Afganistānas drošības spēkiem, ja pret tiem būs vērsti uzbrukumi.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Kādu mūžu jūs iztēlojaties līgumam, kurš ir noslēgts starp kaķi un peli? Līgums starp talibiem, kuri Rietumu pasauli un jo sevišķi ASV uzskata par Sātana kalpiem, kā var pastāvēt tāds līgums? Jo ir taču skaidrs, ka piešmaukt Sātanu ir jebkura musulmaņa goda lieta.
:)
:
Ar jeņķiem vispār nevar slēgt līgumus! Vienalga piekāsīs!
jānis
j
Piekrītu, ka nevajag sadarboties ar ASV, tik stulbus un neuzticamus cilvēkus grūti atrast uz zemes. Viņi cīnās ar covid 19, iepērkot ieročus, pajoliņi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits