Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
"Irānai nekad nebūs kodolieroču, to es jums varu apsolīt," uzsvēris ASV prezidents Donalds Tramps (attēlā pa kreisi)

Tramps sola Netanjahu: Irānai nekad nebūs kodolieroču

ASV prezidents Donalds Tramps, viesojoties Izraēlā, apgalvojis šīs valsts premjeram Benjaminam Netanjahu, ka "Irānai nekad nebūs kodolieroču". Tramps arī paziņojis, ka Irāna kopš kodolvienošanās panākšanas ar pasaules lielvarām 2015.gadā acīmredzot "nodomājusi, ka nu var darīt, ko vien vēlas", Trampa teikto citē BBC.

ASV prezidents norādījis, ka Irānai ar bijušo Baltā nama saimnieku Baraku Obamu izdevies noslēgt "fantastisku vienošanos, kas bija kā glābšanas riņķis un varētu nodrošināt valsts labklājību, taču tā vietā, lai pateiktu "paldies", Irāna esot pievērsusies terorisma atbalstīšanai, finansējot, apgādājot ar ekipējumu un apmācot kaujinieku grupējumus un teroristus".

Jāatgādina, ka 2015.gadā Irāna apmaiņā pret ekonomiskiem labumiem un sankciju mīkstināšanu apsolīja iegrožot savu kodolprogrammu. 

Savukārt pagājušajā nedēļā atkārtoti amatā ievēlētais Irānas prezidents Hasans Rohanī, kura iepriekšējās prezidentūras laikā Irāna panāca vēsturisko kodolvienošanos, pirmdien uzsvēra: "Irānas nācija nolēmusi būt stipra. Mūsu raķetes ir paredzētas mieram un aizsardzībai. ASV amatpersonām būtu jāsaprot, ka jebkurā brīdī, kad mums ievajadzēsies tehniski izmēģināt raķeti, mēs to darīsim, negaidot ASV atļauju." 

Rohanī arī kritizēja un nonievāja Trampa vizītes Saūda Arābijā nozīmi, kuras laikā tika parakstīti vērienīgi līgumi par ieroču piegādēm Saūda Arābijai, norādot, ka "nevar izskaust terorismu tikai vien ar naudas došanu lielvarai (ASV)."

The Washington Post ziņo, ka vairāk nekā 100 miljardu dolāru vērtā vienošanās iekļauj ne tikai kuģu, tanku un citas bruņutehnikas piegādi, par ko tika diskutēts jau iepriekšējo administrāciju laikā, bet, iespējams, arī moderno THAAD pretraķešu aizsardzības sistēmu piegādi.

 

Top komentāri

un tagad konkrēti
u
Ko Tramps gatavojas darīt. lai Irānai nebūtu kodolieroču?
Dombrovskis,pensijas nenogriezīsim.
D
Solīts makā nekrīt.
Alla Borisovna
A
Mani šajā kontekstā interesē jautājums - vai mēs esam droši, ka Izraēlai nav kodolieroču?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits