Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Turcijas prezidents paraksta pretrunīgi vērtēto drošības likumu

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdienas vakarā parakstījis pretrunīgi vērtēto drošības likumu, kas paplašina policijas pilnvaras masu protestu apspiešanai un kuru asi kritizējusi opozīcija un cilvēktiesību aizstāvji.

Jaunais likums cita starpā ļauj veikt kratīšanas bez tiesas ordera un aizturēt personas uz 48 stundām bez apsūdzības izvirzīšanas, kā arī atvieglo nosacījumus šaujamieroču pielietošanai.

Erdogans vēlas panākt arī bargākus sodus tām personām, kas iesaistījušies nesakcionētos protestos un sadursmēs ar policiju.

Debašu laikā par jauno drošības likumu parlamentā divas reizes izcēlās kautiņi starp valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) pārstāvjiem un opozīciju.

Valdība norāda, ka likums ticis sagatavots, reaģējot uz sadursmēm starp policiju un kurdiem, kas protestēja pret valdības atteikšanos sniegt atbalstu kurdu zemessargiem Sīrijā, kas cīnījās ar teroristiskā grupējuma Islāma valsts kaujiniekiem. Šajās sadursmēs pagājušā gada oktobrī gāja bojā vairāk nekā 40 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits