Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uzlidojumos Islāma valsts Sīrijas galvaspilsētai Rakai nogalināti 23 cilvēki

Kara aviācijas uzlidojumos džihādistu grupējuma Islāma valsts Sīrijā kontrolēto teritoriju galvaspilsētai Rakai dzīvību zaudējuši vismaz 23 cilvēki, tai skaitā 13 džihādisti, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Uzlidojumus veikusi vai nu Sīrijas, vai Krievijas kara aviācija.

"13 Islāma valsts locekļi un desmit civilisti nogalināti vismaz 16 uzlidojumos grupējuma pozīcijām un objektiem dažādās pilsētas daļās," sacīja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Tā kā drošības pasākumu dēļ noteikti ierobežojumi, informācija par bojāgājušajiem balstīta ziņās, kas saņemtas tikai no vienas reģiona pilsētas, viņš sacīja, atzīstot, ka upuru skaits varētu būt lielāks.

Islāma valsts Raku ieņēma 2014.gada janvārī, padzenot no tās vairākus nemiernieku grupējums, kas pirms tam pilsētu bija atkarojuši valdībai.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Krievijas armija 30.septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits