Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairums pie Gazas joslas un Izraēlas robežas bojāgājušo - Hamas locekļi

Augsta ranga islāmistu kustības Hamas amatpersona trešdien paziņoja, ka 50 no pirmdien sadursmēs pie Gazas joslas robežas ar Izraēlu nogalinātajiem palestīniešiem bijuši Hamas locekļi.

"Pēdējā konfrontācijā tika nogalināti 62 cilvēki, no kuriem 50 bija no Hamas," paziņoja Hamas amatpersona Salahs al Bardavils.

Pirmdienas sadursmes pie Gazas joslas un Izraēlas robežas, kas laika ziņā sakrita ar ASV vēstniecības atklāšanu Jeruzalemē, bija asiņainākās kopš 2014.gada, kad faktiski norisinājās karš starp Izraēlu un palestīniešu radikālo islāmistu kustību Hamas, kas kontrolē Gazas joslu.

Sadursmju upuru skaits pārsniedzis 60 cilvēkus, bet to ievainoto skaits, kas cietuši no lodēm un asaru gāzes, saskaņā ar palestīniešu mediķu datiem pārsniedz 2200.

Palestīniešu līderi pirmdienas notikumus nosaukuši par slaktiņu, bet izraēliešu lēmums pielietot pret protestētājiem kaujas munīciju izsaucis satraukumu un nosodījumu arī citviet pasaulē.

Top komentāri

Buba
B
Biju tur ( tirdzniecības misijas sakarā) pirms 20 gadiem, kad tur bija realtīvi mierīgi. Tomēr visi sapratām, ka situācijai vienkārši NAV risinājuma un ilgstošs miers nav iespējams.
Masu slepkavība
M
Lēmums izmantot kaujas munīciju pret civiliedzīvotājiem bija noziedzīgs. Atļaujas devējus nekavējoties jāsauc tiesas priekšā. 21. gadsimtā ir daudz neletālas pūļa savaldīšanas metodes. Acīmredzot pavēles devējam cilvēku dzīvības neinteresēja.
Ezis
E
Tur tika nogalināts arī 8 g. vecs bērns. Laikam arī Hamas loceklis...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits