Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Aicinām visas 4.-12.klases piedalīties konkursā ''Mēs varam labāk!''

Laikraksta Diena pielikums Skolas Diena kopā ar izglītības portālu un skolvadības sistēmu E-klase 2011./2012. mācību gada 2. semestrī rīkos konkursu visiem 4.-12. klašu skolēniem Mēs varam labāk!, kurā skolēni ir aicināti uzlabot sekmes visos mācību priekšmetos, salīdzinot ar 1. semestra atzīmēm. Vērtēts (procentuāli) tiks visas klases sasniegtais progress mācību vērtējumos.

Labākā progresa sasniedzējiem semestra noslēgumā – balvas (par balvām paziņosim drīzumā).

KONKURSA NOTEIKUMI

Dalība konkursā

1. Dalību konkursā var pieteikt jebkurš skolotājs, skolas direktors, 4.-12. klases skolēns vai skolēnu vecāki, piesakoties izglītības portālā www.e-klase.lv.

2. Konkursā ikviens pretendents var pieteikt visu klasi.

3. Dalība konkursā ir apstiprināta, ja:

- aizpildīts pieteikums izglītības portālā www.e-klase.lv.

- E-klase ir sazinājusies ar klases audzinātāju un ir apstiprināta klases dalība konkursā.

4. 2. semestrī visiem klases skolēniem ir labi jāmācās!

5. Konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš: 2012.gada 7. marts.

Vērtēšana

1. Visas klases skolēnu sasniegtais progress mācībās tiks vērtēts procentuāli, salīdzinot 2. semestra atzīmes (vidējā atzīme visas klases skolēniem pa visiem mācību priekšmetiem) ar 1. semestra atzīmēm (vidējā atzīme visas klases skolēniem pa visiem mācību priekšmetiem).

2. Visas klases tiks vērtētas savā klašu grupā, katrā noteiks trīs labākos rezultātus.

3. Tiks noteikts arī  absolūti labākais rezultāts starp visām klašu grupām.

4. 2012. gada 23. martā; 20. aprīlī; 18. maijā un 1. jūnijā izglītības portālā www.e-klase.lv un laikrakstā Skolas Diena, kā arī  www.diena.lv/skolas-diena  tiks publicēti provizoriskie pirmo vietu ieguvēji tajā brīdī starp skolām, kas reģistrējušās skolvadības sistēmā E-klase.

5. 2. semestra beigās E-klase sazināsies ar klašu audzinātājiem, kuru skolas nav reģistrējušās skolvadības sistēmā E-klase. Klašu audzinātājiem būs jāiesniedz E-klasei klases skolēnu rezultātu aprēķins (procentuāli, salīdzinot 2.semestra atzīmes (vidējā atzīme visas klases skolēniem pa visiem mācību priekšmetiem) ar 1. semestra atzīmēm (vidējā atzīme visas klases skolēniem pa visiem mācību priekšmetiem), kā arī jāuzrāda skolēnu liecības, lai E-klase varētu aprēķinu pārbaudīt. Klašu audzinātājiem, kuru skolas ir reģistrējušās skolvadības sistēmā E-klase, nekas nav jāizsniedz.

6. 2. semestra beigās tiks paziņoti uzvarētāji katrā no klašu grupām, kā arī absolūtie labākā rezultāta ieguvēji.

Arī viens pakāpiens augšup nozīmē ceļu uz izaugsmi!

Piesakies konkursam šeit!

''Gribam mudināt sasparoties un labāk mācīties ikvienu skolēnu. Parasti skolās tiek izcelti un apbalvoti teicamnieki, olimpiāžu uzvarētāji, sabiedriski aktīvākie skolēni. Gudriniekiem balvu netrūkst, taču mēs uzskatām, ka ļoti svarīgi ir paaugstināt kopējo sekmju līmeni, un katrs solis šāda uzlabojuma virzienā ir vērtīgs. Četrinieku uzlabot uz septiņi – tas ir liels progress un vērtīgs ieguldītais darbs,'' par konkursa ieceri stāsta Dienas mediju galvenais redaktors Guntis Bojārs. ''Konkursa mērķis – papildus motivēt skolēnus uzlabot savus mācību sasniegumus, vedināt domāt, kā tiek izlietoti skolas gadi, kuri galvenokārt būtu veltāmi zināšanu uzkrāšanai,'' atzīst G.Bojārs.

''Vēlamies, lai skolēni ne tikai uzlabotu savas sekmes, bet arī vienotos kopējam mērķim, atbalstot vienam otru un ceļot mācību līmeni visā klasē. Ceram, ka šis konkurss veicinās klasesbiedru saliedēšanos, lai sasniegtu savus un visas klases mērķus. Tas, kurš ir labs matemātiķis noteikti var daudz ko iemācīt kādam, kuram eksaktās zinības tik labi nepadodas, taču ir ķēriens uz valodām. Ceram, ka, atbalstot vienam otru mācībās, veidosies arī izpratne par savstarpēju atbalstu citās dzīves jomās,'' stāsta portāla E-klase redaktore Dita Blaua. ''Iespējams, tiem skolēniem, kuriem mācības līdz šim nav gājušas pie sirds, iepatiksies ne tikai saņemt labas atzīmes, bet arī mācīties – sajust, ka ir zinoši, mērķtiecīgi, interesanti, un viņi var sasniegt visu, ko vien vēlas –, nepieciešams vien pacensties.”

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pauž, ka skolēnu mācību motivāciju stiprinošas ieceres ir atbalstāma iniciatīva. ''Jo īpaši, ja skolēni paši izvēlas uzlabot klases mācību rezultātus,'' viņš piebilst.  

''Iniciatīvu, kuras mērķis ir paaugstināt skolēnu sasniegumus, nevar vērtēt savādāk,'' savu pretimnākošo attieksmi pret konkursu skaidro Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas matemātikas skolotāja Diāna Sviklāne. ''Sekmes ikvienā darbā, tai skaitā arī mācībās, lielā mērā nosaka mūsu vēlmi strādāt, darboties, interesi par darbu. Sekmju paaugstināšanās, tas ir, personīgie sasniegumi, skolēnus pozitīvi motivē. Mācībās motivācija un panākumi ir visnotaļ cieši saistīti,'' norāda pedagoģe. Viņa uzskata, ka atzinība ir vienlīdz svarīga gan teicamniekiem, gan skolēniem ar sliktākām atzīmēm. Turklāt nereti to pirmo sekmēm tiek pievērsts mazāk uzmanības un atzinīgie vārdi piemirstas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi