Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arī Bauskas novadā aukstuma dēļ skolās minimāls bērnu skaits

Saltais laiks ietekmējis darbu skolās. Dažviet Bauskas novadā mācības piektdien, 3. februārī, nenotika, citviet skolas strādāja, taču audzēkņu skaits bija minimāls, ziņo portāls bauskasdzive.lv.

Griķu, arī Vecsaules un Mežgaļu pamatskolā 3. februārī mācības nenotika. Griķu pamatskolas direktores vietniece izglītības jomā Ludmila Baltrušaite paskaidroja, ka piektdien mācības atceltas ar direktores rīkojumu. Aukstajā laikā skolēnu skaits bijis ļoti mazs. Ceturtdien, 2. februārī, skolā bija tikai 25 audzēkņi, tādēļ arī nolemts piektdien nestrādāt.

Mežotnes internātvidusskolas direktores vietniece izglītības jomā Irēna Valtere stāstīja, ka klasēs varētu būt siltāk, taču mācības notiek. Šajā nedēļas nogalē skolā noteikts, ka audzēkņi uz mājām nebrauc, autobuss ir atteikts. Skolas vadība izlēmusi, ka aukstā laikā skolēniem drošāk palikt internātā, nevis mērot tālu ceļu uz mājām. Kopmītnēs pērn nomainīti logi, telpās kļuvis siltāks.

Aukstums jau kuro gadu sagādā problēmas Bauskas 2. vidusskolā. 2. februārī pēc novada domes sēdes deputātus par to informēja direktore Vera Grigorjeva. Skolas sporta zālē šajās dienās gaisa temperatūra pazeminājusies līdz plus sešiem grādiem.

Bauskas Dzīvei V. Grigorjeva skaidroja, ka par nepieciešamību siltināt ēkas runājusi kopš 2009. gada: "Diemžēl vienmēr esmu palikusi nesadzirdēta. Savulaik būvētajā sporta zālē par siltināšanu nav domāts, daudzviet izveidojušās plaisas, pa kurām nāk aukstums. Cik pašu spēkiem varam paveikt, tik darām. Bet tas nav risinājums. Novada budžetā atvēlēti līdzekļi energoaudita veikšanai izglītības iestādēs. Kad to izdarīs, tiks plānoti remonti, taču pagaidām darbs skolā nevar ritēt normāli."

Par to, ka 2. vidusskolas sporta zālē tiešām ir tikai seši grādi, 3. februārī pārliecinājās arī Bauskas Dzīve. Sporta skolotājs Aleksejs Grigorjevs stāstīja, ka tiek meklēti dažādi veidi, kā organizēt nodarbības. Daži skolēni iet uz trenažieru zāli, citi izmanto aktu zāli, bet tas liedz pilnvērtīgi īstenot mācību uzdevumus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi