Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ASV skolēni uzlauž atzīmju datubāzi un tirgo kontroldarbus

Kādas ASV Kalifornijas štata ģimnāzijas gudrākie skolēni pieķerti uzlaužam skolas atzīmju datubāzi un tirgojam kontroldarbus, ziņo portāls E-klase.lv.
Policija aizturējusi trīs 11.klases skolniekus, kas savas dēkas sākuši, ielaužoties skolas sētnieka kabinetā, nozogot klases telpu atslēgas un četru skolotāju datoriem pieliekot izspiegošanas ierīces, ar kurām viņi ieguva paroles atzīmju datubāzei. Pēc tam skolēni pakāpeniski un neuzkrītoši uzlaboja savas atzīmes, tās paceļot līdz augstākajam līmenim (ASV tas ir A, Latvijas skolās atbilstoši - desmit), vēsta ziņu aģentūra LETA.

Vienlaikus skolnieki arī piekļuva gaidāmajiem kontroldarbiem, izstrādāja pareizās atbildes un sāka tās tirgot citiem skolēniem ģimnāzijā Palos Verdes High School. Kā medijiem izteicās vietējās policijas izmeklētājs, kuram uzticēta trīs nepilngadīgo lieta, skolnieki esot īpaši apdāvināti un gudri. Tie zinājuši, tieši kā rīkoties ar datoriem un dažādiem hakeru rīkiem, tāpat arī izpildījuši kontroldarbus pietiekami labi, lai varētu tirgot atbildes.

Divi no trīs skolniekiem, kas visi mācījušies pēc stundu plāna īpaši sekmīgiem un apdāvinātiem skolēniem, no skolas izslēgti, un vairāki citi skolēni tikšot sodīti par zagtas preces - kontroldarbu un to pareizo atbilžu - saņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi