Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Konkursā no paslinkajiem pārvērtās uzvarētājos

«Konkurss bija tikai tā, vairāk gribējām pierādīt paši sev un citiem, ka varam,» saka Armands Girbe, kura klase – E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 10.a – desmitklasnieku konkurencē kopvērtējumā izcīnījusi 1. vietu Skolas Dienas un E-klases konkursā Mēs varam labāk!, no pirmā semestra līdz otrā semestra beigām panākot lielāko sekmju progresu.

«Klases stundās pētījām atzīmju izrakstus, aprunājāmies, spriedām, kuram vairāk jāpacenšas. Nākamgad centīsimies sasniegt vēl labāku rezultātu,» sola Armands. Kā atklāj viņa klases audzinātāja Aija Arāja, Armands un vēl trīs jaunieši – Eva Pāringa, Krista Ramane un Arnolds Dmitrijevs – klasē ir galvenais kodols un vilcējspēks, kas visus mudināja saņemtE. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija; ies un neatslābt. Šī četrotne arī ir galvenie pārējo «kūdītāji» uz piedalīšanos dažādās citās aktivitātēs.

Septembrī, kad 10.a klase ģimnāzijā pirmoreiz sanāca kopā kā jauns kolektīvs, par viņiem teica – paslinki, bet ar radošu pieeju, atceras A. Arāja. Kāds laiks pagājis, kamēr skolēni cits ar citu saraduši, taču klasi saliedēt lielā mērā palīdzējis gan konkurss Mēs varam labāk!, gan ZZ čempionāts, kurā alūksnieši arī tikuši līdz finālam Rīgā. 15. jūnijā visa 10.a bija klāt Mēs varam labāk! noslēguma pasākumā Kino Citadele. «Pēc pirmajiem panākumiem šajā konkursā viņi man jautāja – vai ar mums leposies direktore un skola? Teicu – jā, jūs esat malači! Skolēni ļoti cīnījās,» stāsta skolotāja.

Kopumā visas 27 klases, kuras uzvarējušas konkursā, uzlabojušas savu vidējo atzīmi gandrīz par balli, kas ir ļoti daudz, ņemot vērā, ka otrais mācību semestris ir ilgāks par pirmo, tajā ir visi noslēguma darbi, turklāt arī nogurums uz mācību gada beigām ir krietni liels, komentē E-klases redaktore Dita Blaua. «Marta vidū sekmju progress bija 45% klašu, jau aprīļa vidū tas bija 55% klašu, noturot šo līmeni visu maiju un ar pozitīvo rezultātu mācību gadu arī noslēdzot. Kādu skolēnu uzmundrinājuši brīnišķīgie skolotāji, citam liels atbalsts bijuši vecāki. Tomēr ļoti daudzi skolēni saprata – viss lielais darbs tomēr viņiem ir jāizdara pašiem, turklāt nevis vicinot elkonīšus un sparīgi izgrūstot konkurentus, bet gan palīdzot klasesbiedriem, atbalstot citam citu, palīdzot apgūt mācību vielu,» D. Blaua saka.

«Mūs patīkami pārsteidza atsaucība un ieinteresētība, arī skolotāju neatlaidība un rūpes par saviem skolēniem. Sazinoties ar skolotājiem, kuru klases sasniegušas vislabākos rezultātus, skanēja ļoti daudz sajūsmas saucienu un nobira arī pa kādai prieka asarai!» D. Blaua atminas un piebilst, ka ļoti labi rezultāti šogad bijuši skolām no Vidzemes un Latgales reģioniem. Īpašu rekordu uzstādījušas Jelgavas skolas, plašā skaitā pulcējoties uzvarētāju rindās. «Lai jūs visus dzīvē gaida tikai iespējas! Jūs zināt, ka varat – ir tikai jāzina, ko vēlēties,» D. Blaua novēl visiem konkursa dalībniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi