Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krievijā mēģina padarīt interesantākas fizkultūras stundas

Krievijas skolās fizkultūras stundas varētu būt interesantākas un saturīgākas - Izglītības un zinātnes ministrija jau noslēgusi sadarbības līgumus ar fitnesa un mākslas vingrošanas federācijām, ziņo E-klase.lv.
Tiem varētu sekot līgumi arī ar, piemēram, futbola un basketbola federācijām. Sadarbības ietvaros paredzēts gan labāk sagatavot fizkultūras skolotājus, gan uzlabot skolu materiāli tehnisko bāzi.

Krievu izdevums Gazeta.ru atgādina, ka arī šajā valstī, tāpat kā gandrīz visā tā dēvētajā attīstītajā pasaulē, bērniem pietrūkst fizisko aktivitāšu. Mazkustīgs dzīves veids, aizraušanās ar datoriem, neveselīgas pārtikas lietošana, ekoloģiskā situācija lielajās pilsētās un rūpniecības centros - savu lomu spēlē visi šie faktori. Pēc veselības ministrijas aplēsēm pusei skolēnu fiziskā forma neatbilst vecumam, šiem bērniem ir dažādas funkcionālas novirzes, bet 20% gadījumu pat var runāt par hroniskām slimībām.

Jau pērn ministrija pieņēma lēmumu vispārizglītojošās skolās palielināt fizkultūras stundu skaitu no divām līdz trim nedēļā. Tomēr ministrijas ierēdne Jeļena Vozžajeva norāda, ka no tā bijis maz jēgas, jo stundas tikušas organizētas pēc mācību plāniem, kas sastādīti vēl pirms 30 gadiem. "Tagad ir jaunas standarta prasības, kurās fiksēti rezultāti, kas jāsasniedz katram audzēknim, ir arī programmu paraugi, kurus var izmantot fizkultūras skolotāji. Tajā pašā laikā mēs neizvirzām stingras prasības stundu saturam, lai gan uzskatām, ka tajās jābūt gan vieglatlētikas, gan sporta spēļu elementiem," stāsta J. Vozžajeva.

Krievijas fitnesa un aerobikas federācijas vadītāja Olga Sluckera stāstījusi, ka federācija ir gatava dalīties savās metodikās ar fizkultūras skolotājiem, organizēt seminārus, meistarklases, piedalīties skolas programmas izstrādāšanā. Viņas piedāvājums, protams, būs interesantāks meitenēm, taču ļoti iespējams, ka jau drīzumā sekos līdzīgi līgumi, piemēram, ar futbola federāciju. Šādā gadījumā izdosies realizēt plānu, kur vismaz viena no trim fizkultūras stundām nedēļā tiek organizēta atsevišķi meitenēm un atsevišķi zēniem.

Tālākā nākotnēIizglītības un zinātnes ministrija vēlētos katrai skolai noteikt vairākus pamata jeb bāzes sporta veidus - ņemot vērā attiecīgā reģiona klimatiskās īpatnības, tradīcijas un skolas infrastruktūru. "Piemēram, Mordovijā ir ļoti attīstīta soļošana, citos reģionos ir citi sporta veidi. Skolām būs izvēles iespējas, bet uzsvaru mēs, protams, liekam uz olimpiskajiem sporta veidiem," skaidrojis ierēdnis Aleksandrs Parščikovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi