Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Seši Latvijas skolēni izcīna sešas medaļas Baltijas Informātikas olimpiādē

Latvijas jaunie programmēšanas talanti guvuši izcilus panākumus Palangā aprīļa beigās notikušajā 20. informātikas olimpiādē. Otro gadu pēc kārtas Baltijas informātikas olimpiāžu vēsturē visi seši Latvijas dalībnieki ir izcīnījuši medaļas, pārvedot mājās arī vienu zelta medaļu! Jūlijā labākie jaunie programmētāji dosies uz Vispasaules olimpiādi Taipejā (Taivānā).

Zelta medaļu un otro rezultātu absolūtajā vērtējumā (467 punkti no 600 iespējamiem) sasniedza izcīnīja Aleksejs Zajakins no Rīgas 89. vidusskolas 11. klases. Sudraba medaļu olimpiādē ieguva Ingus Jānis Pretkalniņš no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 9. klases. Savukārt, bronzas medaļas izcīnīja Pēteris Pakalns no Cēsu Valsts ģimnāzijas 11. klases, kā arī trīs Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki: Aleksejs Popovs (10. klase), Mihails Smoļins un Kristaps Čivkulis (11. klase).

''Pēdējos gados Latvijas komandas dalībnieki starptautiskajās sacensībās ir priecējuši ar lieliskiem rezultātiem – kā iepriekšējā gadā, tā arī šogad Baltijas informātikas olimpiādē tika izcīnītas 6 medaļas. Būtiski ir apzināties, ka pamatus jauniešu kompetencei inženierzinātnēs, informācijas tehnoloģijās un eksaktajos mācību priekšmetos ir jāliek jau skolas gados. Tieši tāpēc jauno informātikas talantu panākumi vieš optimismu, ka IKT nozare pārskatāmā nākotnē var rēķināties ar konkurētspējīgiem speciālistiem,'' uzsver Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente.

Kopumā šīgada Baltijas Informātikas olimpiāde pulcēja 51 dalībnieku no deviņām valstīm – Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas.

Baltijas informātikas olimpiāde ir algoritmu programmēšanas sacensības, kuru formāts ir līdzīgs Vispasaules informātikas olimpiādes IOI formātam. Katrā no divām sacensību dienām dalībniekiem piecu stundu laikā vajadzēja uzrakstīt trīs uzdevumu risinājumu datorprogrammas kādā no programmēšanas valodām – Pascal vai C++. Pirmā Baltijas Informātikas olimpiāde notika Tartu 1995.gadā un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi