Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skolēni piecos mēnešos nodevuši 237 tonnas makulatūras

Latvijas izglītības iestādēs norit azartiska cīņa par čaklākā makulatūras vācēja titulu. 360 skolas un bērnudārzi par šādu titulu cīnās kopš 2011. gada 5.oktobra, kad tika uzsākts uzņēmuma Zaļā josta un Līgatnes papīrfabrikas rīkotais makulatūras vākšanas konkurss "Otru elpu papīram!". Šajā laikā ar skolu palīdzību organizatoriem izdevies pārstrādei nodot vairāk kā 237 tonnas makulatūras, tādējādi no nociršanas izglābjot vairāk kā 3325 kokus.

Makulatūras vākšanas konkursā visaktīvākās skolas nāk no Rīgas un tās apkaimes, kā arī no Kurzemes reģiona. Paši čaklākie līdz šim bijuši Mārupes pamatskolas audzēkņi, kas savākuši vairāk kā 20 tonnas makulatūras. Pēc savāktā makulatūras daudzuma uz vienu audzēkni līderos savukārt ir izvirzījusies Ezeres vidusskolas pirmsskolas izglītības grupa, kur katrs skolēns vidēji savācis gandrīz 199 kg makulatūras. Piemēram, Loreta Altenburga no Jaunpils vidusskolas viena pati savākusi vairāk kā trīs tonnas makulatūras.

Skolas makulatūru turpinās vākt līdz pat marta beigām, savukārt konkursa laureātu vārdi tiks paziņoti 2.maijā. Tos noteiks gan pēc savāktās makulatūras daudzuma uz vienu audzēkni, gan pēc kopējā izglītības iestādes savāktā makulatūras daudzuma, Dienu informēja konkursa organizatori. 

Konkursa uzvarētāji balvā iegūs dāvanu kartes sporta inventāra iegādei, kā arī iespēju piedalīties uzņēmuma Latvijas valsts meži rīkotajās aizraujošās vides izziņas ekskursijās. Katra skola, kas piedalās konkursā, par katru savākto makulatūras tonnu saņems arī 5 kg biroja vai zīmēšanas papīra no Līgatnes papīrfabrikas. 

"Konkursa mērķis ir veicināt bērnos un jauniešos izpratni par atkritumu ietekmi uz vidi," pavēstīja uzņēmuma Zaļā josta pārstāve Madara Skrastiņa. Viņa norādīja, ka konkurss palīdz arī veicināt izpratni par to, ka pareizi sašķiroti un nodoti atkritumi pārstrādei kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi