Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uzvar skolēnu ideja par presētu pienu

Nedēļas nogalē rīkotajā Skolēnu Mācību uzņēmumu starptautiskajā festivālā par labāko tika atzīta Nīderlandes skolēnu ideja par presētu sauso pienu. Uzvaru nīderlandieši izcīnīja sīvā konkurencē ar pārējiem festivāla dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Somijas, Zviedrijas, Beļģijas, Norvēģijas, Turcijas, Ēģiptes un Krievijas.

Festivāla laikā katram uzņēmumam bija jāprezentē savas biznesa idejas un paveiktais, pārliecinot žūriju un apmeklētājus par savas preces vai pakalpojuma vērtību un kvalitāti. Žūrija vērtēja ne tikai preces kvalitāti, bet arī komandas stenda noformējumu, koptēlu, produkta video reklāmu un komandas pārdošanas spējas. 

Skolēnu komandas tika apbalvotas vairākās nominācijās. Piemēram, par inovatīvākajiem produktiem tika atzītas Iecavas skolēnu veidotās uzvelkamās rotaļu lidmašīnas, zviedru skolēnu ideja par kāju aizsargiem motobraucējiem un ēdienu termosa ideja, ko prezentēja Turcijas jaunieši. 

Nominācijā "Sociāli atbildīgākais produkts" savukārt uzvarēja Ēģiptes skolēnu piedāvātā rīsu produkcija, lietuviešu veidotie mācību materiāli, Latvijas skolēnu ideja par zīmju alfabētu kompaktdiska formātā, kā arī Turcijas skolēnu veidotie invalīdu ratiņi no veciem motorolleriem. 

"Esmu gandarīts, ka šogad Starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu festivālā piedalījās tik daudz dalībnieku, kas nopietni strādā, lai pilnveidotu savas uzņēmēja dotības – šie ir cilvēki, kurus raksturo uzņēmība, drosme un vēlme sasniegt savus mērķus. Skolēnu uzsāktais ceļš – kļūt par uzņēmēju – nav viegls, taču ir izaicinošs un interesants," atzina premjers Valdis Dombrovskis. 

Festivāls modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" pulcēja vairāk nekā 400 dalībniekus no 12 pasaules valstīm, kas darbojās 78 dažādās komandās, informēja organizatori no biznesa izglītības biedrības "Junior Achievement – Young Enterprise Latvija". 

Festivāla ietvaros tika organizēta arī 120 skolotāju un biznesa konsultantu tikšanās, kuras laikā tika apspriesti Latvijā notiekošie procesi uzņēmējdarbības attīstībā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi