Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vācijā skolēnu pat ar izslēgtu mobilo tālruni kabatā var vainot špikošanā

Skolotāji Vācijā gatavojas 12. klašu skolēnu noslēguma eksāmeniem un briest cīņai pret špikotājiem. Tā kā skolēni mēdz blēdīties, ņemot talkā mobilos telefonus, mācībspēki Vācijā negrasās atpalikt un špikotāju medībās liek lietā arī mūsdienu tehnoloģiskos sasniegumus, vēstīja The Local.

Laiki, kad iecienītākie špikeri bija zem svārkiem vai piedurknēs paslēptas aprakstītas piezīmju lapiņas, ir pagājuši, un arī norakstīšana no blakussēdētāja nereti vairs nav tik izdevīga, jo ar viedtālruņa palīdzību internetā var atrast teju visu nepieciešamo. Lai gan eksāmenu laikā izmantot telefonus ir aizliegts, skolēni pamanās, par spīti liegumam, tos noslēpt kabatās. Vācijā pat izslēgts mobilais tālrunis, kas atrasts skolēna kabatā, var kalpot par iemeslu, lai viņu vainotu špikošanā.

Kāda skola Ķelnes tuvumā jau iegādājusies mobilo telefonu detektorus, ar kuru palīdzību identificēt skolēnus, kuri pārbaudījuma telpā ienesuši tālruni. Līdzīgus detektorus izmanto cietumos, lai pārbaudītu, vai ieslodzītie nav paslēpuši telefonus.

Tomēr ne visas skolas atbalsta mobilo detektoru lietošanu. «Mēs nepaļaujamies uz ierīcēm. Mēs paši uzmanīgi pētām, kas klasē notiek,» laikrakstam Kolner Stadt-Anzeiger atzina Ķelnes Katoļu vidusskolas direktore Monika Burbauma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi