Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Barcelona, Sporting un Benfica pošas uz Rīgu

No 29. aprīļa līdz 1.maijam Latvijas galvaspilsētas galvenā sporta halle Arēna Rīga uzņems UEFA telpu futbola Čempionu līgas finālturnīru, kura ietvaros pie mums viesosies daudzi šī sporta veida spožākie spēlētāji. Par gaidāmajām sacensībām aprīļa žurnālā Sporta Avīze stāsta Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko.

Augstākais iespējamais līmenis. Pētījām visu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkoto sacensību sarakstu un, ņemot vērā mūsu infrastruktūru, sapratām, ka tieši telpu futbola Čempionu līga ir spēcīgākais turnīrs, ko šobrīd varam uzņemt. Tuvu rīkošanai bijām jau pērn, bet Covid-19 ierobežojumu dēļ vienojāmies par sacensību pārcelšanu uz Horvātiju. Šogad sacensības vēlējās rīkot arī pilsētas, kuru komandas tajā spēlēs – tie futbolā ir lieli vārdi –, tomēr UEFA pieņēma lēmumu, ka pirmoreiz vēsturē finālturnīrs notiks valstī, kas tajā nav pārstāvēta, ar skatītājiem (pērn tas tika aizvadīts tukšu tribīņu priekšā).

Krievus aizstāj francūži. Finālturnīrā piedalīsies Spānijas leģendārais klubs Barcelona, kā arī Portugāles vienības Sporting un Benfica. Sākotnēji kā ceturtā kvalificējās Tyumen no Krievijas, tomēr šī valsts ir diskvalificēta no UEFA sacensībām. Pirmā aiz svītras bija vēl viena Krievijas komanda Jekaterinburgas Sinara, bet nākamā rindā atradās ACCS vienība no Francijas, ko pārstāv pasaules labākais telpu futbola spēlētājs Rikardinju. 7. aprīlī gaidāmajā izlozē uzzināsim, vai jau pusfinālā būs pērnā gada fināla atkārtojums Barcelona pret Sporting.

Spožākās zvaigznes. Bez Rikardinju iesaku uzmanību pievērst arī Serhio Losano no Barcelona, bet Portugāles klubu rindās būs redzami pasaules ranga pirmajās divās vietās esošās Brazīlijas un Portugāles labākie spēlētāji. Tāpat Barcelona sastāvā ar interesi sekošu līdzi brazīlietim Ferau, jo pats esmu spēlējis pret viņu, kad viņš vēl pārstāvēja Tyumen – jau tad Ferau bija superzvaigzne.

Rets sporta pasākums. Telpu futbola līmenis pasaulē ar katru gadu aug, tāpēc visas spēles Arēnā Rīga būs ļoti aizraujošas un interesantas. 29. aprīlī gaidāmi pusfināli, bet 1. maijā risināsies fantastisks fināls. Šobrīd Latvijā nenotiek nemaz tik daudz sporta pasākumu, tāpēc šī būs lieliska iespēja izbaudīt visaugstākā līmeņa sacensības.

Latvija Eiropas viducī. Latvijas telpu futbola izlase šogad Pasaules kausa kvalifikāciju sāks jau no pamata kārtas, un mums ir liela iespēja tikt tālāk. Telpu futbols mūsu valstī vienmēr bijis līmenī un esam izlase, ar kuras spēku jārēķinās visiem. Šobrīd UEFA rangā atrodamies 23. vietā no 50. valstīm.

Nākotnes plāni lieli. Ar šo telpu futbola turnīru noteikti neapstāsimies. Komunicējam ar Starptautisko futbola federāciju asociāciju (FIFA), lai organizētu U17 vai U19 Pasaules kausa finālturnīru. Iespējams, kopā ar mūsu Baltijas kaimiņvalstīm. Šobrīd diemžēl infrastruktūra Latvijā vēl nav pietiekami augstā līmenī, lai rīkotu elites spēles, kāds Tallinā bija UEFA Superkauss starp Madrides Real un Madrides Atletico, – tas ir sapnis, ko realizēsim, bet vēl nedaudz jāpagaida.

Telpu futbola Čempionu līgas finālturnīrs Arēnā Rīga

  • Pusfināli: 29. aprīlī plkst. 18.00 un 21.00
  • Spēle par trešo vietu: 1. maijā plkst. 15.00
  • Fināls: 1. maijā plkst. 18.00

Piedalās

  • Barcelona (Spānija) 2012., 2014., 2020. gada čempione, 2015., 2021. gada fināliste
  • Lisabonas Benfica (Portugāle), 2010. gada čempione, 2004. gada fināliste
  • Lisabonas Sporting (Portugāle), 2019., 2021. gada čempione, 2011., 2017., 2018. gada fināliste
  • Parīzes ACCS (Francija)

• Biļetes iespējams iegādāties: www.lff.lv/biļetes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko ēst, lai neaizietu ar sirdi

"Lai ēdiens ir jūsu zāles, un jūsu zāles – jūsu ēdiens," esot teicis grieķu filosofs un medicīnas tēvs Hipokrāts. Vai to patiešām teica viņš, mēs nekad neuzzināsim, toties šajā vairāku...

Kaimiņu būšana

Eiropas un pasaules futbolā klubu sacensībās īpaši tiek izcelti tā saucamie derbiji jeb spēles, kurās satiekas principiāli un nesamierināmi konkurenti ar gadiem vai pat gadsimtiem ilgu vēsturi. T...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā