Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krīds turpina ievilkt boksa lielzvaigznes

Arvien lielāku popularitāti pasaulē un Latvijā iegūstot profesionālajam boksam, tas turpina dominēt arī uz lielajiem ekrāniem. No 3. marta kinoteātros vērojama filma Krīds III, kas kļuvusi par pirmo IMAX kvalitātē uzņemto sporta filmu. Krīda sērijas izceļas ar to, ka piesaista pasaules labākos boksa speciālistus – gan āpus ringa, gan ringā – un šoreiz, Rokija franšīzi turpinošās sērijas trešajā filmā, debiju kinoindustrijā piedzīvo viena no šī brīža lielākajām pasaules boksa zvaigznēm Kanelo Alvaress.

Krīda boksa sāgas trešajā filmā Adoniss Krīds (Maikls B. Džordans) aizvada lielisku dzīvi – viņš ir pasaules čempions pussmagajā svarā, viņa sieva, mūziķe Bjanka (Tesa Tompsone) ir veiksmīga savā karjerā un arī meitai Amarai (Mila Deivisa-Kenta) klājas lieliski. Tajā brīdī Adoniss satiek Demjenu Andersonu (Džonatans Meidžorss). Viņi abi bija bērnības draugi, tomēr, kamēr Rīds izveidoja veiksmīgu karjeru ringā, Demjens uz 18 gadiem nokļuva cietumā. Tagad viņš no tā ir ārā un vēlas ar kādreizējo draugu nokārtot attiecības, jo uzskata, ka arī viņam vajadzēja kļūt par veiksmīgu bokseri. Kādreizējie brāļi kļūs par konkurentiem, kuri labāko noskaidros ringā - Adonisam uz spēles jāliek sava nākotne, kamēr Demjenam nav ko zaudēt, bet iespējams ļoti daudz iegūt.

Filmas par boksu milzīgu popularitāti ieguva ar Rokiju un Silvestru Staloni, no 1976. līdz 2006. gadam iznākot sešām daļām, un stāsts par Krīdu ir Rokija franšīzes turpinājums. Stalone aktīvi iesaistījās pirmo divu Krīda filmu tapšanā un arī pats tajās piedalījās, atveidojot leģendāro Rokiju Balboa, taču šoreiz veidotāji izvēlējušies citu notikumu virzienu. Pirmās divas filmas, kas bija gan komerciāli, gan kritiķu skatījumā veiksmīgas, pirmizrādi piedzīvoja 2015. un 2018. gadā. Pirmajā daļā jaunais Adoniss, kurš ir smagsvaru čempiona Apollo Krīda dēls, sāk ceļu pa tēva pēdām, vēršoties pie viņa drauga un ilggadējā konkurenta Rokija. Savukārt otrajā filmā Krīdu sagaida duelis ar krievu boksera Ivana Drago (Dolfs Lundgrēns) dēlu. Drago un Krīda pēcteču cīņā Aldoniss ringā iziet pārāk pašpārliecināts un smagā stāvoklī nokļūst slimnīcā. Pēc atlabšanas viņš izlemj, ka ir laiks revanšam, lai krievu tirānu Viktoru Drago (Florians Munteanu) beidzot nogāztu no kājām un saglabātu savu čempiona jostu.

Pirmajā filmā Krīda galveno pretinieku Rikiju Konlanu tēloja angļu bokseris Tonijs Beljū, kurš tobrīd vēl nebija kļuvis par pasaules čempionu. Savukārt jaunākajā, trešajā, filmā gan atgriežas Beljū attēlotais Konlans, gan arī savu debiju kinoindustrijā piedzīvo meksikāņu superzvaigzne Kanelo Alvaress, kurš pasaules čempiona jostu izcīnījis četrās svara kategorijās. Piesaistot boksa zvaigznes, filmas veidotāji cer ne tikai iegūt lielāku popularitāti, bet arī pievērst uzmanību boksa kultūrai, īpašu nozīmi piešķirot Meksikai, kur radušās nozīmīgas boksa tradīcijas.

Ja Rokija filmās cīņās ringā allaž varēja atrast ne pārāk ticamus kadrus, kas, iespējams, arī veido daļu no šo filmu šarma, Krīda veidotāji jau no pirmās daļas dara visu, lai boksa ainas izskatītos maksimāli reālistiskas. Jau filmējot pirmo Krīdu, internetā izplatījās video, kurā Beljū nokautē Džordanu, savukārt tagad Meidžorss atzinis, ka trešās daļas filmēšanas laikā saņēmis vismaz simts sitienus pa seju.

Filmas IMAX kvalitāte nozīmē, ka ekrānā, kas pilnībā aizpilda redzes leņķi, cīņas epizodes ir vēl iespaidīgākas un skatītāji varēs tajās ieslīgt pilnībā - minūti pēc minūtes, sitienu pēc sitiena. Filmas režisors un galvenās lomas atveidotājs Maikls B. Džordans sola, ka skatītāji "redzēs katru sviedru pilīti, katru sitienu". Šī ir vēl viena lieliska iespēja izbaudīt boksu tuvplānā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā