Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Biatlona zvaigznes Otepē

No 10. līdz 13. martam pirmoreiz Baltijā viesosies visas lielākās biatlona zvaigznes - Igaunijas ziemas galvaspilsēta Otepē, kas atrodas vien aptuveni 50 kilometru attālumā no Latvijas robežas, uzņems Pasaules kausa posmu šajā aizraujošajā sporta veidā.

Vairāku gadu plāns. Vēl ne tik sen Otepē bija viduvējs slēpošanas centrs un šāda līmeņa sacensību rīkošana likās neiedomājama, bet šobrīd Tehvandi sporta kompleksam ir augstākā līmeņa licence un ambiciozi plāni. Kā paredzējuši organizatori, nākamgad Igaunijā notiks IBU junioru kausa posms, savukārt 2024. gadā tur gaidāms pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem, kādu Otepē uzņēma arī 2018. gadā. Tomēr Pasaules kausa etaps pēc pašreizējā grafika nākamreiz paredzēts tikai 2026. gada martā, kad atkal tas būs otrais pēc olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka nesnauž arī Latvija un nākamgad februārī Smeceres sila trase Madonā uzņems Eiropas junioru čempionātu. Tas bija ieplānots jau 2021. gadā, bet sacensības nācās atcelt pandēmijas dēļ.

Valdības izņēmums. Pasaules kausa posms biatlonā kļuvis par vienu no sporta notikumiem, kam Igaunijas valdība piešķīrusi izņēmumu, un to varēs apmeklēt vairāk skatītāju, nekā ļauj epidemioloģiskie noteikumi. Katrā no norises dienām 3000 līdzjutēju drīkstēs atrasties tribīnēs, bet vēl 3000 trases malā, kur tiks izvietoti arī lielie ekrāni, lai fani vieglāk varētu sekot līdzi sacensību norisei. Biļetes pieaugušajiem maksā no astoņiem eiro un tās iespējams iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības punktos, bet bērniem līdz 11 gadu vecumam (ieskaitot) ieeja būs bez maksas.

Pa piecām olimpiskajām medaļām. Nupat aizvadītajās Pekinas olimpiskajās spēlēs pa piecām godalgām izcīnīja norvēģu biatlonisti Juhanness Tīngnēss Bē (četri zelti) un Marte Olsbu-Reiselanne (trīs zelti). Pēc sešiem Pasaules kausa posmiem Reiselanne dāmu konkurencē atrodas kopvērtējuma vadībā, bet jaunākais no brāļiem Bē vīru ieskaitē ir tikai piektais. Plānots, ka viņi abi ieradīsies arī uz sacensībām Otepē. Pasaules kausa sezonā ierasti ir deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros. Igaunijā gaidāms trešā trimestra otrais jeb sezonas priekšpēdējais etaps.

Latvija cīnās par kvotām. Mūsu valsti sezonas noslēdzošajos trijos Pasaules kausa posmos sagaidīs ļoti smaga cīņa par nākamās Pasaules kausa sezonas ceļazīmēm. Lai tiktu pie trim kvotām katrās individuālajās sacensībās, sezonas noslēguma kopvērtējumā Nāciju rangā jāieņem 18.–23. vieta, 24.–25. pozīcija dod pa divām kvotām, bet, paliekot zemāk, sacensībās varēs piedalīties vien ar speciālajiem ielūgumiem. Pirms sezonas pēdējiem trim etapiem Latvijas vīri Nāciju rangā atrodas tikai 27. pozīcijā, bet dāmas ir 26. vietā. Sagaidāma ļoti smaga cīņa.

PASAULES KAUSA 8. POSMS BIATLONĀ

  • Tehvandi sporta centrs Otepē, Igaunija
  • 10. marts 15.30 10 km sprints vīriešiem
  • 11. marts 15.30 7,5 km sprints sievietēm
  • 12. marts 14.00 15 km masu starts vīriešiem
  • 12. marts 16.15 12,5 km masu starts sievietēm
  • 13. marts 13.30 jauktā stafete
  • 13. marts 16.15 jaukto pāru stafete
  • Biļetes pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības punktos

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā