Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārmaiņas dzīvē atnes medaļas

Pagājušās sezonas laikā pēc ilgām pārdomām izlēmu veikt nopietnas izmaiņas personiskajā dzīvē, un tas noveda pie ļoti pozitīviem rezultātiem sportā – pirmoreiz karjerā uzvarēju Pasaules kausa posma individuālajās sacensībās un ar Latvijas izlasi tiku pie sudraba medaļas pasaules čempionāta stafetē. Šobrīd esam sākuši gatavošanos jaunajai sezonai.

Lieliskas sezonas beigas

Pagājušā sezona atmiņā paliks ar diviem rezultātiem – uzvaru Pasaules kausa posmā Vinterbergā un medaļu pasaules čempionātā Sočos. Pēc uzvaras bija ļoti labas emocijas – biju priecīga un gandarīta. Jā, varbūt to nedaudz mazināja fakts, ka trases sliktās kvalitātes dēļ nebraucām no īstajām starta vietām, tomēr jāprot pielāgoties visiem apstākļiem. Šoreiz tas vislabāk izdevās man. Kaut gan citās ieskaitēs vairāki vadošie sportisti šīs sacensības boikotēja, mums brauca visas labākās. Tāpat, domājot par pagājušo sezonu, nedrīkst aizmirst medaļu Siguldā – trešā vieta ir mana līdz šim augstākā mājas trasē. Sezonas pēdējo piecu posmu laikā uz goda pjedestāla kāpu divreiz.

Kas tam bija par iemeslu? Varbūt palīdzēja pārmaiņas dzīvē. Pie šāda lēmuma nenonācu vienā dienā, tas notika grūti un lēnām, bet uzskatu, ka izdarīju pareizo izvēli, un izskatās, ka tieši tas arī man palīdzēja aizvadīt lielisku atlikušo sezonu. Pagājušo sezonu var sadalīt divās daļās – līdz pārmaiņām un pēc tām.

Mācos lidot

Drīz pēc sezonas sākās Covid-19 krīze, bet nesūdzos – tajā laikā man klājās ļoti labi. Es protu pielāgoties apstākļiem. Paldies Dievam, nedzīvoju dzīvoklī, man ir māja ar plašu teritoriju, tāpēc jaunie apstākļi grūtības nesagādāja. Karantīnas laikā uz lauka izpļāvu sev skrejceļu un trenējos, bet neaizmirsu arī par atpūtu. Jebkurā gadījumā pēc sezonas allaž vairāk gribas mieru, būt mājās.

Runājot par dzīves pārmaiņām, varu pateikt vien, ka tā dzīvē notiek. Šobrīd esmu ļoti laimīga. Laimīgāka, nekā biju pirms tam. Manam draugam ir lidmašīnas pilota licence un tagad bieži viņam lidoju blakus kā otrā pilote.

Pārtraukums beidzies

Pirms Jāņiem noslēdzām pirmo nelielo treniņnometni Dobelē. Turpinājumā sekos sagatavošanās Murjāņos, jūlijā būs nometne Ventspilī, bet augustā Latvijas izlase atkal trenēsies Dobelē. Izlasi salīdzinājumā ar pagājušo gadu atstājis Inārs Kivlenieks, bet klāt nākušas junioru meitenes Ieva Elīna Vītola un Sigita Bērziņa. Man pašai pēc pagājušās sezonas izoperēja plecu un tagad notiek rehabilitācijas process – cenšos trenēties pilnvērtīgi, bet izpaliek, piemēram, stangu celšana ar rokām. Sprintus skrienu iespēju robežās, tomēr roku jācenšas kustināt maksimāli maz.

Cerams, ka nākamo sezonu izdosies aizvadīt pilnvērtīgi. Nākamā gada sākumā Siguldā gaidāms Eiropas čempionāts, kur ļoti gribētu izcīnīt medaļu. Pēdējos gados rezultāti tur bijuši diezgan veiksmīgi. Savukārt jau aiznākamajā sezonā paredzētas Pekinas olimpiskās spēles. Šajā pavasarī plānotā jaunās trases homologācija tika pārcelta uz rudeni, bet, kā būs tālāk, kāda situācija tad būs Latvijā, Ķīnā un citās valstīs, šobrīd neviens nezina. Gatavojamies sezonai un tad jau redzēs, kas notiks ziemā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā