Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sociālo tīklu spožums un posts

Pēdējo pāris gadu laikā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir dzirdējuši Kristapa Zuša vārdu. Atraktīvais bokseris, kuram pēc vārda kabatā nav jāmeklē, sastopams tiktokā un citos sociālajos tīklos, redzams dažādos televīzijas šovos un vienu no tiem arī pats radījis.

Viņš noteikti nav labākais Latvijas sportists, bet viens no populārākajiem gan un šādu slavu ieguvis tieši publisko aktivitāšu dēļ. Šajā Sporta Avīzes numurā ikvienam ir iespējams iepazīt to, ka Zutis ir gan lecīgs, gan asprātīgs, gan arī ļoti labsirdīgs, turklāt neatņemama viņa dzīves sastāvdaļa ir došanās uz bērnunamiem un piedalīšanās dažādās labdarības akcijās. "Šī ir mana alga par to, ko daru! Būt nepārtrauktā kameru un sociālo tīklu uzmanības centrā nav viegli, nepieciešams no tā visa aizbēgt. Kā aizbēgt? Kādreiz visi aktieri dzēra, kāds lieto narkotikas, bet man patīkamākais retrīts ir būt dabā ar suņiem vai kaut ko labu izdarīt," Kristaps stāsta intervijā. Bokseris cer, ka ar savām publiskajām aktivitātēm viņam izdodas vismaz dažus cilvēkus motivēt aiziet uz sporta zāli.

Atrašanos sociālajos tīklos Zutis uztver kā darbu, paužot, ka nenožēlo savas dzīves publicitāti, tikai jāprot saregulēt, ko rādīt sociālajos tīklos. Par to noteikti būtu vēlams aizdomāties ļoti daudziem Latvijas sportistiem, kuri sporta laukumos gūst lielus panākumus, tomēr publiskā klusēšana neļauj sabiedrībai un arī potenciālajiem sponsoriem viņus iepazīt plašāk. Dzīvojam laikmetā, kad ir nepieciešams veidot savu tēlu. Tomēr paralēli nedrīkst arī aiziet otrā galējībā un, esot aktīvam internetā, nevajadzētu sevi padarīt par klaunu.

Pēdējo 12 mēnešu laikā Zutis ļoti aktīvi nostājies pret visvairāk titulēto Latvijas bokseri Mairi Briedi, kurš nav paudis atbalstu Ukrainai karā pret agresoru. Brieža karjera jau ilgāku laiku iestrēgusi, un, kā lasāms intervijā, varbūtība, ka jau tuvākajos mēnešos varētu notikt abu bokseru cīņa, nav nemaz tik neticama, jo par šāda dueļa iespējām esot interesējies pats bijušais pasaules čempions, nosaucot arī konkrētu naudas summu, ko vēlas saņemt. "Viņš jau grib cīnīties pret blogeriem, bet Latvijā labākais blogeris bokseris ir Kristaps Zutis," saka mutīgais Kristaps.

Šajā Sporta Avīzes numurā satikāmies arī ar titulēto svarcelšanas treneri Eduardu Andruškeviču, kurš tiecas jau uz savām astotajām olimpiskajām spēlēm, un šoreiz uz ceļazīmi varētu pretendēt pat pieci mūsu smagatlēti. Kaut arī treneris ir jau 66 gadus vecs un vairākkārt izskanējušas bažas, ka, viņam aizejot pensijā, svarcelšana Latvijā augstā līmenī beigs pastāvēt, Andruškevičs uzskata, ka satraukumam nav pamata – viņš pats tuvākajā laikā negatavojas mest mieru, un ir pārliecināts, ka arī treneri izaugs. "Svarcelšana nepazudīs. Līdzīgi kā iepriekš teica, ka pēc Viktora Ščerbatiha svarcelšana Latvijā beigsies, taču nebeidzās. Nebeigsies arī pēc manis. Tas pats Viktors kā treneris jau mazliet strādā, ceru, ka arī Artūrs Plēsnieks strādās," slavenais speciālists cer uz abiem saviem visvairāk titulētajiem audzēkņiem. 

Diemžēl zem Latvijas karoga vairs nestartē divkārtējā Eiropas čempione svarcelšanā Rebeka Ibrahima, ko agrāk pazinām kā Kohu, tomēr arī viņa, atsākot trenēties pēc pirmdzimtā laišanas pasaulē, palīdzību lūdza tieši savam ilggadējam trenerim Andruškevičam. Savukārt cita olimpiete Anastasija Grigorjeva ir jaunu pārbaudījumu priekšā un Sporta Avīzei atklāj, ka gaida savu otro bērniņu. Iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs Nastjai nav izdevies piepildīt sapni un izcīnīt godalgu, turklāt jau gandrīz divus gadus viņa pārvar ceļgala traumas sekas, tomēr, neskatoties uz šo visu, daugavpiliete uzsver, ka ir apņēmības pilna sagatavoties arī pēc pusotra gada gaidāmajām Parīzes spēlēm.

Lai jaunās paaudzes radītais prieks un pavasara vēsmas rada veiksmīgu izrāvienu turpmākajos startos! 

Šī ir žurnāla Sporta Avīze februāra numura redakcijas sleja! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā