Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ventspils pašvaldība kategoriski noraida eksdeputāta pārmetumus par situāciju bērnu sportā

Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbilde uz 2023.gada janvārī žurnālā Sporta Avīze publicēto bijušā domes deputāta Aivja Landmaņa viedokļrakstu Bērnu sporta tumšā puse.

Ar Aivja Landmaņa viedokli iespējams iepazīties janvāra žurnālā Sporta Avīze un ŠEIT!

Turpmāk paustais atspoguļo Ventspils valstspilsētas pašvaldības viedokli.

A.Landmanis apzināti izplatījis nepatiesu informāciju par bērnu un jauniešu hokeja problēmām Ventspilī. Jāpiemin, ka A.Landmanis, kā hokeja kluba “Venta 2002” vadītājs, vēl kluba pastāvēšanas laikā vairākkārt nepatiesi apgalvojis, ka pašvaldība nesniedz finansiālu atbalstu hokejam.

Kā savā rakstā apgalvo A.Landmanis: 

“[..]Punktu Ventspils bērnu un jauniešu hokeja attīstībai pielika Ventspils domes vadonis. Ar manipulācijām – musināšanu, mānīšanos un citiem ierastiem paņēmieniem – tika realizēts reiderisms.[..]”

Šāds apgalvojums nav patiess. Ventspils pašvaldība vienmēr ir bijusi ieinteresēta ventspilniekiem nodrošināt iespēju nodarboties ar izvēlēto sporta veidu. Šobrīd Ventspilī iespējams nodarboties ar vairāk nekā 35 dažādiem sporta veidiem, tajā skaitā hokeju. Ventspils pašvaldība 2000.gadā nodeva ekspluatācijā Ledus halli, uz privātas iniciatīvas pamata sāka attīstīties hokejs.

Par Ventspils pašvaldības atbalstu hokejam runā skaitļi, kas pierāda, ka katru gadu Ventspils pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums hokeja attīstībai, īstenojot interešu izglītības programmu hokejā,  tika palielināts. Kopš 2012.gada līdz 2020.gadam, praktiski nemainoties audzēkņu skaitam hokeja klubā Venta 2002, pašvaldības līdzfinansējums pieauga no 80 000 līdz 215 000 eiro jeb 1535 eiro uz vienu audzēkni.

Savukārt, prasmi vadīt hokeja klubu Venta 2002 raksturo tas, ka A. Landmanis kā kluba valdes loceklis 2018. un 2019.gadā klubu bija novedis līdz bankrotam, un tikai pašvaldības papildus piešķirtais finansējums (2018.gadā 36 500 eiro, 2019.gadā 20 000 eiro) apmērā nodrošināja, ka klubs varēja turpināt darbību.

Vienlaicīgi jāatzīmē, ka hokeja klubs Venta 2002, neatbilstoši līgumam ar Ventspils pašvaldības Sporta pārvaldi, ir iztērējis vairāk nekā 20 000 eiro, ko atzinusi arī tiesa. Šo summu klubam vajadzēja atgriezt pašvaldībai, bet hokeja klubs Venta 2002 to atteicās darīt. Šobrīd šis nelikumīgais tēriņš no HK Venta 2002 tiek piedzīts ar tiesu izpildītāja palīdzību.

Neskatoties uz pašvaldības sniegto atbalstu un līdzfinansējuma palielinājumu, A.Landmanis kā hokeja klubs Venta 2002 vadītājs vairākkārt informēja pašvaldību par līgumattiecību izbeigšanu un sadarbības pārtraukšanu ar Ventspils pašvaldību, kas nozīmē, ka A. Landmanis pieņēma lēmumu neturpināt bērnu un jauniešu hokeju Ventspilī. Tomēr viņa mērķis netika īstenots, jo tika izveidots jauns, privāts hokeja klubs, kurš 2020.gadā noslēdza sadarbības līgumu ar Ventspils pašvaldību.

A.Landmanis rakstā arī apgalvo, ka:

“[..]Izveidotā sistēma nonāca “noderīgo cilvēku” rokās, kuriem dažu gadu laikā izdevās perspektīvo Ventspils bērnu un jauniešu hokeja saimniecību degradēt.[..]”

Iespējams, šāds mērķis bija A.Landmanim, bet šobrīd hokeja saimniecība nav degradēta. Tieši pretēji. No 2020.gada hokeja darbību pārņēma cits sporta klubs “Ventspils Hokeja Savienība” (turpmāk – HK Ventspils), kas ir ieguldījis ļoti lielu darbu un finansējumu, pārkārtojot bērnu un jauniešu hokeja darbību, izveidojot Ventspilī profesionālās sporta izglītības iestādi Ventspils hokeja sporta skola. Iestāde ir akreditēta un programmas licencētas.

Šobrīd HK Ventspils sastāvā ir jau vairāk nekā 140 bērnu, kas pilnvērtīgi piedalās Latvijas Hokeja federācijas organizētajā Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā U9, U11, U13, U15 un U17 vecuma grupās. HK Ventspils ir ieinteresēts, lai mērķtiecīgi un atbildīgi realizētu hokeja attīstību Ventspilī.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība šobrīd gadā hokeja attīstībai piešķir 270 000 eiro jeb 1928 eiro uz katru audzēkni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā