Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jēkabpils sagādā Latvijas čempionei Valmiera/ORDO pirmo neveiksmi BBL čempionātā

Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē starp divām Latvijas vienībām otrdien Jēkabpils ar rezultātu 78:59 (21:15, 16:15, 22:17, 19:12) izbraukumā ļoti droši pieveica valsts čempioni Valmiera/ORDO, kas šajā turnīrā piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon. Savukārt panākumus pār Igaunijas vienībām guva Ogre/Kumho Tyre un Jūrmala/Fēnikss.

Latvijas klubu duelī otrajā ceturtdaļā Valmiera/ORDO spēja izvirzīties vadībā ar 24:23, tomēr nākamos 11 punktus iemeta viesi. Arī trešajā ceturtdaļā Valmieras komanda vēl panāca 42:42, bet drīz vien Jēkabpils veica 13 punktu izrāvienu un šoreiz gan pārsvaru vairs no rokām neizlaida.

Uzvarētājiem pa 13 punktiem guva Roberts Stumbris, Oskars Virsis un Andrejs Šeļakovs, bet ar 12 punktiem izcēlās Jurijs Aleksejevs. Šeļakovs un Aleksejevs savāca arī pa deviņām bumbām zem groziem, bet Stumbrim bija astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr valmieriešiem 15 punktus iemeta Raimonds Gabrāns, bet ar 12 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis. Šajā mačā gan nepiedalījās uzbrucējs Mārtiņš Laksa, kurš otrdien tika nosaukts par oktobra labāko līgas spēlētāju.

Ogre/Kumho Tyre viesos ar 83:71 (23:20, 23:14, 13:18, 24:19) pārspēja Tallinas vienību TTU.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Mārcis Vītols, pa 14 punktiem iemeta Gints Antrops un Kārlis Apsītis, kuram bija arī 14 atlēkušās bumbas, bet ar 12 punktiem izcēlās Rihards Zēbergs.

Šī debitantiem no Ogres BBL turnīrā bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr Jūrmala/Fēnikss arī izbraukumā ar 72:64 (14:18, 21:17, 16:11, 21:18) apspēlēja Port of Parnu vienību.

Šajā mačā Latvijas klubam 18 punktus iemeta Edgars Jeromanovs, 14 punktus guva Uģis Pinete, bet ar 11 punktiem izcēlās Artūrs Dušelis.

BBL kopvērtējumā A apakšgrupā bez zaudējumiem ir vienīgi Barons kvartāls spēlētāji, kas uzvarējuši abos mačos. Pa divām uzvarām trijās spēlēs ir Liepāja/Triobet un Raplas Avis kontā, uz ceturto vietu ar vienu uzvaru divos mačos pacēlusies Jūrmala/Fēnikss, pie vienas uzvaras trijās spēlēs tikuši Ķēdaiņu Ņevežis basketbolisti, bez uzvarām ir Port of Parnu, bet Kazahstānas klubs Atirau Barsi turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir Lietuvas vienība Pieno žvaigždes, kurai ar trim panākumiem četros mačos seko Jēkabpils un Ogre/Kumho Tyre komandas, bet Valmiera/ORDO ar divām uzvarām trijās spēlēs atkāpusies uz ceturto pozīciju. Viena uzvara ir TTU vienībai, bet Mogiļevas Borisfen un Rakveres Tarvas basketbolisti zaudējuši visās trijās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi