Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jēkabpils un Liepājas basketbolisti iesoļo BBL ceturtdaļfinālā (papildināts 21:30)

Latvijas komandas Jēkabpils un Liepāja/Triobet otrdien savā laukumā guva uzvaras Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēlēs un sasniedza izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu, turklāt Jēkabpils vienība atspēlēja 14 punktu deficītu.

Jēkabpils atbildes spēlē ar graujošu rezultātu 93:65 (26:15, 32:6, 16:28, 19:16) pārspēja Igaunijas klubu Raplas Avis.

Pirms divām nedēļām jēkabpilieši izbraukumā zaudēja Avis komandai ar 65:79, līdz ar to atbildes mačā Latvijas klubam bija jāgūst uzvara ar vismaz 15 punktu pārsvaru, lai izdotos iekļūt ceturtdaļfinālā. Jēkabpils to arī paveica, izcīnot panākumu divu spēļu summā ar 158:144.

Jēkabpils sastāvā atbildes mačā amerikānis Tailers Larsons guva 21 punktu, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas. Lietuvietis Modests Kumpis un Rinalds Sirsniņš pievienoja pa 18 punktiem, bet Sandis Silavs guva 17 punktus.

Savukārt Avis rindās amerikānis Devins Brūks guva 25 punktus.

Jēkabpils lieliski iesāka atbildes maču, jau pirmajā ceturtdaļā panākot 11 punktu pārsvaru, savukārt puslaikā to izdevās palielināt līdz 37 punktiem. Avis trešajā ceturtdaļā samazināja rezultāta starpību līdz 25 punktiem un arī turpinājumā mazliet saruka jēkabpiliešu pārsvars, tomēr laukuma saimnieki spēja atkal atrauties un gūt panākumu.

Ceturtdaļfinālā jēkabpilieši spēkosies ar BBL pagājušās sezonas uzvarētāju Lietuvas komandu Šiauliai vai Igaunijas klubu Port of Parnu. Šī dueļa pirmajā spēlē savā laukumā ar 101:61 pārliecinoši uzvarēja Lietuvas komanda, bet atbildes mačs paredzēts ceturtdien.

BBL regulārajā čempionātā gan Jēkabpils, gan Avis komandas guva pa septiņām uzvarām 12 mačos.

Vēl vienā astotdaļfināla atbildes spēlē Liepāja/Triobet ar 93:87 (25:21, 17:19, 21:24, 30:23) pārspēja Igaunijas komandu Rakveres Tarvas.

Astotdaļfināla pirmajā mačā liepājnieki viesos guva uzvaru ar 74:50, tādējādi laukuma saimnieki otrdien nedrīkstēja zaudēt ar lielāku starpību, kā iepriekšējā cīņā pārspēja pretinieku. Tomēr liepājnieki uzvarēja arī atbildes mačā un divu spēļu summā guva panākumu ar 167:137.

Liepāja/Triobet sastāvā astotdaļfināla atbildes mačā amerikānis Kristofers Ričards guva 34 punktus, savukārt Tarvas sastāvā rezultatīvi nospēlēja abi Latvijas basketbolisti - Roberts Stumbris un Reinis Strupovičs, kuri katrs iemeta pa 21 punktam.

Ceturtdaļfinālā liepājnieki spēlēs pret Igaunijas komandu TU/Rock, kas astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 204:151 pārspēja Kazahstānas vienību Atirau Barsi, kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Edmunds Valeiko.

Trešdien astotdaļfināla atbildes spēles aizvadīs vēl trīs Latvijas komandas. Valmiera/ORDO savā laukumā spēlēs pret Igaunijas komandu TLU/Kalev, kuru pirmajā spēlē izbraukumā izdevās uzveikt ar 84:66. Jūrmala/Fēnikss trešdien izbraukumā spēlēs pret Lietuvas komandu Panevēžas Lietkabelis, ar kuru pirmā cīņa noslēdzās neizšķirti 88:88, bet Barons/LDz mājās uzņems Lietuvas klubu Pasvāles Pieno žvaigždes, kuram Latvijas komanda pirmajā mačā zaudēja ar 84:110.

Visos pāros uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi