Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ogre/Kumho Tyre BBL spēlē salauzts grozs un tehniskais zaudējums pret Tarvas

Latvijas komanda Jūrmala/Fēnikss otrdien izcīnīja uzvaru Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē, bet Ogre/Kumho Tyre vienības mājas spēle tika apturēta saplīsuša groza dēļ un komandai nācās samierināties ar tehnisko zaudējumu.

Ogre/Kumho Tyre uzņēma Igaunijas vienību Rakveres Tarvas/Palmse Metall un bija pārliecinošā vadībā, kad trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām pie rezultāta 61:46 pēc neveiksmīga Gunta Sīpoliņa "slam dunk" dueli nācās apturēt, jo bija saplīsis groza vairogs. Kaut sākotnēji tika vēstīts, ka duelis, kas risinājās Ogres 1.vidusskolā, tiks pabeigts Ogres basketbola skolas zālē, vēlāk Tarvas/Palmse Metall paziņoja, ka nevēlas maču turpināt, kas Rakveres komandai automātiski nozīmēja tehnisko uzvaru ar rezultātu 20:0.

Līdz mača apturēšanai ogrēniešiem ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija izcēlies Gints Antrops.

BBL debitante Ogre/Kumho Tyre bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Turpretī Tarvas sezonu sāka ar pieciem zaudējumiem, bet vien iepriekšējā mačā guva pirmo uzvaru šosezon, kad ar 87:52 uzvarēja Mogiļevas Borisfen.

Savukārt jūrmalnieki ar rezultātu 61:56 (11:20, 13:16, 18:9, 19:11) savā laukumā pieveica Igaunijas komandu Port of Parnu, kaut lielu daļu mača atradās iedzinējos. Jūrmala/Fēnikss pirmoreiz spēlē vadību ieguva astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām un turpinājumā noveda maču līdz uzvarai.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un pieciem izprovocētiem pārkāpumiem palīdzēja Artūrs Strēlnieks, bet 12 punktus iemeta Jēkabs Rozītis.

Šajā mačā Jūrmala/Fēnikss pārtrauca trīs zaudējumu sēriju BBL. Savukārt Pērnavas komanda pirms nedēļas tika pie pirmās uzvaras šosezon turnīrā, kad ar 88:82 uzvarēja Barons kvartāls vienību.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupas līdere ar četriem panākumiem piecos mačos ir Raplas Avis vienība, kurai ar trijām uzvarām piecās spēlēs seko Barons kvartāls, Ķēdaiņu Ņevežis no Lietuvas un Liepāja/Triobet. Divas uzvaras sešos mačos guvusi Jūrmala/Fēnikss komanda, kurai ar vienu panākumu seko Port of Parnu, bet Kazahstānas klubs Atirau Barsi turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līderes ar piecām uzvarām sešos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles Pieno žvaigždes un Jēkabpils, kurām ar četriem panākumiem sešos mačos seko Ogre/Kumho Tyre. Valmiera/ORDO ar trim uzvarām piecās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā, bet divas uzvaras ir Tallinas TTU un Tarvas/Palmse Metall vienībām. Savukārt Mogiļevas Borisfen basketbolisti zaudējuši visos sešos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi