Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīga 3x3 basketbola komanda izcīna sezonas pirmo Masters titulu

Latvijas 3x3 basketbola komanda Rīga ar Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru ierindā svētdien Monreālā uzvarēja Pasaules tūres Masters turnīrā un šajā līmenī izcīnīja sezonas pirmo titulu.

Pirmo reizi sezonā "Rīga" startēja ar visiem četriem olimpiskajiem čempioniem sastāvā. Vasarā, kad Lasmanis spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" un Krūmiņš ārstēja traumu, vienība spēlēja dažādos sastāvos.

Ar pirmo numuru turnīrā izsētā "Rīga" finālā ar 19:17 uzveica Lietuvas komandu Šaķu "Gulbele", kas bija izlikta ar otro numuru.

Lasmanis šajā turnīrā demonstrēja augstu rezultativitāti un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Finālā viņš guva astoņus punktus, bet visās piecās turnīra spēlēs ventspilnieks kopā sameta 48 punktus. Miezis un Krūmiņš finālā guva pa četriem punktiem, bet Čavars iemeta trīs.

Latvijas kvartets izcīnīja savu astoto "Masters" titulu un par uzvaru Monreālā saņēma 40 000 ASV dolāru lielu balvu.

Lietuvieši spēles sākumā izvirzījās vadībā ar tālmetienu, bet otrās minūtes sākumā Lasmanis tika pie iespējas izpildīt divus soda metienus un bija precīzs (2:2). Turpinājumā komandas apmainījās ar precīziem metieniem, bet pirmo reizi divu punktu pārsvaru latvieši ieguva, kad Krūmiņš realizēja tālmetienu (6:4).

Vēlāk pēc Lasmaņa tālmetieniem un sekmīga caurgājiena "Rīgas" pārsvars pieauga līdz sešiem punktiem (11:5). Lietuvieši pamazām atspēlējās un pēc Modesta Kumpja bumbas triciena grozā no augšas un tālmetiena rezultāts bija jau neizšķirts 12:12.

Lasmanis ātri atbildēja ar precīzu metienu un aiz perimetra nekļūdīgs bija Miezis - 15:12. Pēc pretinieku tālmetiena Čavars bija precīzs no soda metienu līnijas un Krūmiņš panāca 18:14. Lietuvieši pēdējā minūtē trīs punktus atguva, bet Lasmanis ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca 19:17, kamēr pretinieki savu tālmetienu neiemeta un neizšķirtu neizrāva.

Pirms tam ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 21:18 pārspēja ASV vienību "Princeton" (3.) un pirmo reizi sezonā iekļuva "Masters" turnīra pusfinālā. Cīņā par vietu finālā Latvijas kvartets ar rezultātu 21:14 guva virsroku uzveica Austrijas komandu "Vienna" (5.).

Sestdien pirmo spēli A grupā rīdzinieki pret Polijas vienību Ļubļinas "Lotto" (12.) uzvarēja ar 21:15, bet otrajā spēlē ar 21:14 tika pieveikta ASV vienības Omahas "3Ball" (8.) basketbolisti. Kā A apakšgrupas uzvarētāja "Rīga" iekļuva ceturtdaļfinālā. 

"Rīgai" starptautiskā sezona sākās FIBA Pasaules tūres atklāšanas posmā Uconomijā, Japānā, kur Miezis, Artūrs Strēlnieks un Čavars trijos mačos izcīnīja vienu uzvaru, ierindojoties septītajā vietā. Pēc tam "Rīga", spēlējot dažādos sastāvos, piedalījās "Challenger" sērijas turnīros ierindojoties sestajā vietā Novi Sadā, piektajā vietā Bordo un septītajā vietā Lipikā, bet pirms mēneša "Masters" posmā Prāgā ierindojās piektajā pozīcijā. Augusta otrajā pusē Kvebeksitijā, Strēlniekam aizvietojot Lasmani, tika sasniegts "Challenger" turnīra fināls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi