Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Āķis lūpā, un uz priekšu! Saruna ar Franci Lāci

"Mans 3×3 basketbola stāsts sākās pagājušajā vasarā, lai gan tobrīd to vairāk uztvēru kā daļu no treniņu procesa starpsezonā. Pirms tam nebiju pat iedomājies, ka varētu tajā iet tālāk, bet treneris (Raimonds Feldmanis – aut.) uzrunāja pamēģināt augstākā līmenī. Pēc sezonas aizbraucu uz izlases treniņnometni, pēc kuras treneri uzņēmās droši vien diezgan lielu risku un uzticēja man vietu komandā," īso versiju savai nokļūšanai Pasaules kausa izcīņā atklāja Francis Gustavs Lācis.

Pirms pagājušās vasaras 3×3 basketbolu nebiji iepazinis?

Tikai tik daudz, cik strītbola sacensībās, taču tā tomēr ir pilnīgi cita spēle.

Tie trīs olimpiskie čempioni, ar kuriem spēlēji kopā, taču arī turpat vien sāka!

Tieši tā, un viņi tam visam ir izgājuši cauri un izsitušies līdz virsotnei. Bija bauda spēlēt kopā ar viņiem vienā komandā. Jau vairākus gadus biju sekojis līdzi viņu sekmēm un sniegumam, bet tagad iziet kopā cīņā par Pasaules kausa medaļām… Atbildība bija liela, un pirmajā spēlē bikses bija pilnas, bet turnīra gaitā jau pamazām sajutu, ka varu tur spēlēt. 

Kā vērtē sava snieguma dinamiku turnīra gaitā?

Pašam šķita, ka ar katru spēli man gāja arvien labāk. Vismaz pats laukumā jutos pārliecinošāk. Šī bija arī ļoti vērtīga pieredze, domājot par tālākiem startiem, jo, spēlējot pret vislabākajiem, vislabāk var novērtēt, kur man pašam vēl jāuzlabo sniegums. 

Vai bija kāds brīdis, kad saprati, ka esi nonācis starp vislabākajiem pasaulē?

Jau pašā pirmajā spēlē. Tā uzreiz parādīja, cik fizisks, agresīvs un ātrs ir tas basketbols.

Pēdējās spēlēs trāpīji arī vairākus grūtus metienus, lai gan pamatā ļāvi uzbrukumā izpausties līderiem. Kāda bija tava loma komandā?

Ja ir iespēja, tad noteikti ir jāuzbrūk arī pašam, taču skaidrs, ka es šajā komandā esmu vairāk melnā darba darītājs. Ja komandā ir Miezis un Lasmanis, tad es necentīšos atņemt viņiem metienus, jo viņi to lietu tiešām pieprot. Mani pienākumi vairāk ir aizsardzībā, cīņā par atlēkušajām bumbām.

Tev gandarījums par bronzas medaļu ir lielāks nekā komandas biedriem, kuri jau ir uzvarējuši daudz un uz Vīni devās tikai pēc zelta medaļas?

Es jau arī zināju tās viņu ambīcijas un tām pievienojos. Varbūt arī bija neliela mazuma piegarša par trešo vietu, taču, ja tā padomā, ne katram ir iespēja būt trešajā vietā pasaulē. Tie smaidi apbalvošanas ceremonijā nebija samāksloti.

Pēc ASV koledžas absolvēšanas pagājušajā vasarā parādījies arī klasiskā basketbola izlases treniņos, tad aizvadīji sezonu Nīderlandē. Kādi ir tavi plāni basketbolā un kāda tajos ir loma 3×3 basketbolam?

Šobrīd tieši ar 3×3 basketbolu saistu lielākos plānus vismaz tuvākajā nākotnē. Vismaz šajā olimpiskajā ciklā es gribētu pasisties un varbūt tikt arī uz olimpiskajām spēlēm. Ja būs iespēja to apvienot ar klasisko basketbolu, tad izvērtēšu, taču prioritāte būs 3×3 basketbolam.

Varēsim tevi redzēt arī Rīgas komandas sastāvā Pasaules tūrē?

Es pārstāvēšu Kandavas/ Turības komandu, ar ko piedalīsimies turnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi