Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ar abām kājām stāv uz zemes

Uzvara FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā, stabila vieta Itālijas A sērijas klubā Redžo Emilia, Eirolīgas un NBA skautu uzmanība, un tas viss - 20 gadu vecumā. Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš saglabā vēsu prātu un grandiozus plānus nekaldina. Tā vietā viņš ir apņēmības pilns turpināt labi iesākto darbu. Pēc sarunas ar sportistu atliek piekrist viņa bijušā trenera Mārtiņa Fomina teiktajam: «Svarīgākais, ka viņam viss ir kārtībā ar galvu. Ojārs nelido mākoņos, ir piezemēts čalis, kurš saprot, ko un kad viņš var, un visu dara soli pa solim.»

FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa iegūšana ir nozīmīgākais panākums gan Ojāra Siliņa karjerā, gan Redžo komandas vēsturē. «Liels prieks par komandu un pilsētu. Arī pašam šis panākums dod vēl lielāku stimulu trenēties vēl vairāk, lai šādas uzvaras būtu arī turpmāk,» Dienai atklāja basketbolists. «Sajūta, protams, ir lieliska. Īpaši jau tāpēc, ka sezonas sākumā ar šo turnīru ļoti lielas cerības nesaistījām. Gājām ar mērķi cīnīties katrā spēlē, tikt ārā no grupas. Pēc tam jau nāca nākamā grupa un izslēgšanas turnīrs, kura laikā pamazām sapratām, ka jāiet līdz galam.» Finālturnīrs notika Boloņā, kas ir 40 minūšu brauciena attālumā no Redžo pilsētas, tāpēc komanda jutās kā mājās. «Fanu atbalsts tribīnēs bija vienkārši fantastisks. Tas, kā viņi pirms spēles uzmundrina komandu, kā izsvilpj nabaga pretiniekus. Arī pēc uzvaras - nebiju klātienē redzējis, ka visi komandas līdzjutēji izskrien laukumā, bet drošībnieki vienkārši paiet maliņā, lai netraucētu,» iespaidos par klātienē redzēto dalījās treneris Fomins. Pats basketbolists gan nosmēja, ka tie jau vēl ir mierīgie ziemeļnieki: «Spēlējot dienvidos, kur cilvēkiem temperaments ir vēl karstāks, gan būtu traki.» Siliņš atzīst, ka zālē valdošā atmosfēra ļoti palīdzējusi, jo allaž savā laukumā Redžo komanda ir grūti pārspējama, toties izbraukumā tai ir lielas problēmas.

Ojārs uzskata, ka finālā viņam spēle nebija veiksmīga, taču ir gandarījums par uzvaru un savu sniegumu pusfinālā, kur viņš ar 14 gūtiem punktiem bija rezultatīvākais komandā.

Visu rakstu par Latvijas jauno basketbola talantu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ojārs Siliņš

basketbolists
Dzimis: 1993. gada 20. jūlijā Rīgā
Augums: 204 centimetri
Svars: 98 kilogrami
Pozīcija: uzbrucējs/spēka uzbrucējs
Karjera: DSN/Rīga, Ķeizarmežs (2009.- 2010. gads), Trenkwalder Reggio Emilia, Itālija (2010.-2012. gads), Grissin Bon Reggio Emilia, Itālija (2011.- )
Izaicinājuma kausā: 16 spēles, vidēji 23,1 minūtes, 6,8 punkti, 2,9 atlēkušās
A sērijā: 27 spēles, vidēji 24,1 minūtes, 7,3 punkti, 2,6 atlēkušās
Panākumi: 1. vieta FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā (2014.), 2. vieta Eiropas U-20 čempionātā (2013.), 10. vieta Pasaules U-19 čempionātā (2011.)
Pieteicies 2014. gada NBA draftam

Basketbols

Latvieši - Eiropas kausu ieguvēji
Roberts Štelmahers (ULEB kauss ar Lietuvos rytas, 2005. gads)
Barons/LMT - Mārtiņš Kravčenko, Rūdolfs Rozītis, Raimonds Vaikulis, Rinalds Sirsniņš, Armands Šķēle, Artūrs Brūniņš, Kaspars Bērziņš (FIBA Eiropas kauss, 2008. gads)
Ojārs Siliņš (FIBA Izaicinājuma kauss ar Reggio Emilia, 2014. gads)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi