Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atbalsta papildu līdzekļu piešķiršanu Eiropas čempionāta basketbolā rīkošanai

Valdība otrdien atbalstīja papildu līdzekļu 150 000 eiro apmērā piešķiršanu ar 2015.gada Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra organizēšanu Latvijā saistīto drošības depozīta maksājumu segšanai.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) norādīja, ka, ņemot vērā ārkārtas apstākļus un steigu, kādā tika organizēts konkurss par 2015.gada Eiropas čempionāta basketbolā sarīkošanu, LBS nebija pieejamas rīkošanas rokasgrāmatas ar precīzām prasībām visās pozīcijās, kuras tiek izvirzītas sagatavošanas procesa gaitā.

LBS uzsvēra, ka daudzkārtējās Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) pārstāvju vizītēs un diskusijās ir noskaidrojies, ka čempionāta kvalitatīvai sarīkošanai nepieciešami papildu līdzekļi.

Viena no steidzami sedzamajām papildus izdevumu pozīcijām ir drošības depozīta maksājums FIBA Europe 150 000 eiro apmērā. Vienlaikus atzīmējams, ka pēc čempionāta norises drošības depozīta maksājumu FIBA Europe pārskaitīs atpakaļ LBS, kā rezultātā to tālāk ir iespējams atmaksāt valsts budžetā.

Līdzekļi tiks piešķirti no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta.

Jau ziņots, ka Latvijā 2015.gadā risināsies Eiropas čempionāta basketbolā vienas apakšgrupas turnīrs, 8.septembrī balsojumā lēma FIBA Europe valde.

Paredzams, ka viss turnīrs notiks no 5.septembra līdz 20.septembrim, bet spēles Latvijas galvaspilsētā notiks "Arēnā Rīga" laikā no 5. līdz 10.septembrim.

Pa vienai grupai spēles aizvadīs arī Francijas pilsētā Monpeljē, Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā un Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, savukārt izšķirošie mači notiks Francijas pilsētā Lillē, kur arēnā ir vietas 27 000 līdzjutēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi