Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

BBL: Čempioni Ventspils sāk ar uzvaru; Jēkabpils debitē ar neveiksmi

Pārliecinošu uzvaru jaunās sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta pirmajā spēlē otrdien izcīnīja Latvijas vicečempioni "Ventspils", kas ar rezultātu 71:47 (22:17, 23:11, 15:10, 11:9) savā laukumā pieveica Kazahstānas vienību Atirau "Barsi". 

Ventspilniekiem visi 12 spēlētāji laukumā pavadīja vairāk nekā desmit minūtes un rezultatīvākais ar 11 punktiem, kā arī sešām atlēkušajām bumbām bija Ronalds Zaķis, bet pa desmit punktiem pievienoja Sandis Valters un Akselis Vairogs. 

Savukārt vēl vienā B apakšgrupas spēlē Lietuvas komanda "Šiauliai" ar 87:56 (21:15, 24:8, 23:20, 19:13) izbraukumā uzveica "Parnu" vienību no Igaunijas. 

Tikmēr ar zaudējumu BBL otrdien debitēja "Jēkabpils" komanda, kas A apakšgrupas mačā ar 73:74 (24:24, 22:23, 18:11, 9:16) saspringtā cīņā piekāpās Igaunijas klubam Rakveres "Tarvas", ko pārstāv latvieši Māris Ļaksa un Juris Umbraško. 

Trešajā ceturtdaļā Jēkabpils komandai bija arī desmit punktu pārsvars, tomēr noslēgumā tika ciesta dramatiska neveiksme. 

Rezultatīvākais "Jēkabpils" komandā bija amerikānis Trojs Bārnīss, kurš guva 16 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus. Savukārt 14 punktus pievienoja Rinalds Sirsniņš. 

Tikmēr "Tarvas" komandā pa 17 punktiem guva Raits Kērless un Latvijā labi pazīstamais lietuviešu veterāns Ģiedrjus Gusts. 

Abi Latvijas basketbolisti "Tarvas" komandā guva pa sešiem punktiem. Umbraško nospēlētajās 25 minūtēs realizēja divus no sešiem tālmetieniem, bet grozam garām raidīja vienīgo divpunktu raidījumu, savukārt Ļaksa 15 minūtēs iemeta divus no trijiem tālmetieniem, bet neprecīzi bija visi četri izpildītie divpunktu metieni. 

Tāpat sešus punktus sezonas pirmajā BBL spēlē otrdien guva arī latvietis Ingus Bankevics, bet viņa pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigzdes" vienība no Lietuvas C apakšgrupas cīņā ar 77:53 (19:6, 20:14, 18:19, 20:14) savā laukumā pārliecinoši uzveica Kazahstānas komandu Aktau "Kaspij". 

Bankevics nospēlēja 23 minūtes, realizējot tikai vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no septiņiem tālmetieniem un vienu no četriem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes. 

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas. 

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā. 

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā. 

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi