Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

BBL: Mazāk zvaigžņu, bet intriga paliek

Reģiona līderu izstāšanās, vērienīgas izmaiņas formātā, atgriešanās Latvijas galvaspilsētā. Šīs lietas raksturo jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu, kas ar Barons kvartāla un Tallinn Kalev divcīņu sāksies otrdien.

BBL pēdējos gados nav izdevies izturēt konkurenci ar austrumos apmēros briestošo VTB Vienoto basketbola līgu, kas pamazām nosmeļ reģiona spēcīgākās komandas. Pāris sezonu koķetējuši un piedalījušies tikai izšķirošajās spēlēs, Lietuvas vadošie basketbola klubi Kauņas Žalgiris un Lietuvos rytas šosezon atteikušies no dalības BBL vispār. Līdzīgu lēmumu pieņēmušas vēl divas VTB Vienotās līgas dalībnieces VEF Rīga un Klaipēdas Neptunas, tāpēc loģisks bija līgas vadības solis ar abu divīziju apvienošanu, kā arī turnīra formāta maiņu.

Pamatturnīrā 23 komandas sadalītas četrās grupās, kur divu apļu turnīrā tiks noskaidrotas 16 spēcīgākās otrā posma dalībnieces. Tās cīnīsies par astoņām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu, kur sāksies īstā sacensība par BBL troni.

Baltijas līga atgriežas Rīgā

Latviju turnīrā pārstāvēs piecas komandas. BK Ventspils, Liepājas lauvas un BK Valmiera ir jau ilggadējas BBL dalībnieces, bet BK Jelgava pēdējās sezonās regulāri spēlēja otrajā divīzijā. Zīmīga ir Barons kvartālsatgriešanās, jo komanda (vēl ar nosaukumu Barons) ilgu laiku nespēja atrast kopīgu valodu ar BBL rīkotājiem un nepiedalījās sacensībās arī tad, kad pēdējo reizi kļuva par Latvijas čempionu. Baronu atgriešanās nozīmē arī šī turnīra atgriešanos Latvijas galvaspilsētā, jo pērn VEF Rīga pamatturnīrā nespēlēja, savukārt ceturtdaļfināla sērijā Rīgā aizvadīja tikai vienu cīņu pret Tallinas Kalev/Cramo.

Skaidrs, ka no turnīra publicitātes un reputācijas viedokļa Baltijas vadošo komandu nepiedalīšanās līgai ir solis atpakaļ, tomēr vēl bēdīgāka bija pēdējo sezonu situācija, kad vadošās komandas turnīrā iesaistījās tikai izšķirošajās spēlēs, pazudinot pamatsacensību jēgu.

Kā pliķis BBL sejā pavasarī bija arī regulārās sezonas vicečempionu Maskavas apgabala Triumf negaidītā izstāšanās no turnīra ceturtdaļfināla gaitā.

BBL ieguvis gana simpātisku dalībnieku sastāvu, turklāt intriga varētu sasniegt pēdējos gados nebijušus apmērus - kurš gan negribēs iesēsties Lietuvas grandu atbrīvotajā čempionu krēslā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Baltijas līgas pamatturnīrs
A grupa: Rapla (Igaunija), TTU (Igaunija), Barsy (Kazahstāna), Palanga (Lietuva), Šiauliai (Lietuva),
BK Ventspils (Latvija)
B grupa: Valga (Igaunija), BK Jelgava (Latvija), Lietkabelis (Lietuva), Liepājas lauvas (Latvija),Juventus (Lietuva), TU/Rock (Igaunija)
C grupa: Tallinn Kalev (Igaunija), Barons kvartāls (Latvija), Sakalai (Lietuva), Tarvas (Lietuva),Prienai (Lietuva), Nevežis (Lietuva)
D grupa: LSU/Baltai (Lietuva), BK Valmiera (Latvija), Pieno žvaigždes (Lietuva), Parnu (Igaunija),Kalev/Cramo (Igaunija)

Latvijas komandu spēles oktobrī
2.X 18.00 Tallinn Kalev - Barons kvartāls
4.X 19.00 Jelgava - TU/Rock, 19.30 Liepājas lauvas - Valga
5.X 17.00 Palanga - Ventspils, 18.30 Valmiera -Parnu, 19.00 Jelgava - Valga
6.X 16.00 Liepājas lauvas - TU/Rock, 18.00 Barons kvartāls - Sakalai
16.X 18.00 Prienai - Barons kvartāls, 18.30 LSU/Baltai - Valmiera, 18.30 Juventus - Jelgava, 19.00Ventspils - Šiauliai, 19.30 Liepājas lauvas - Lietkabelis
19.X 18.30 Valmiera - Pieno žvaigždes, 19.00 TU/Rock - Jelgava
20.X 16.00 Liepājas lauvas - Juventus, 18.00 Barons kvartāls - Tarvas, 18.30 TTU - Ventspils
21.X 17.00 Rapla - Ventspils
30.X 19.00 Ventspils - Palanga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi