Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

BK Ventspils ar uzvaru sāk Izaicinājuma kausa 1/4 finālu

Pie uzvaras FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā ceturtdaļfināla spēlē otrdien tika BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā ar 82:63 pārspējot Szolnoki Olaj no Ungārijas. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija Artūrs Bērziņš, kura kontā četri precīzi tālmetieni, bet pa 14 punktiem pievienoja Stīvens Grejs un Džamars Jangs.

Rezultātu pēc gandrīz divu minūšu ilgiem centieniem ātrajā uzbrukumā atklāja Tods Abernetijs. Nākamos sešus punktus jau guva ungāri, bet ventspilnieku uzbrukumi pārsvarā atdūrās Olaj aizsardzības bastionos. Divarpus minūtes pirms ceturtdaļas beigām mājinieki vēl zaudēja ar 6:11, punktu gūšana nesekmējās nevienam no klubiem. Ceturtdaļas beigas labāk gan aizvadīja ventspilnieki, to noslēdzot ar 13:13 uz tablo.

Otrās ceturtdaļas sākumā Bērziņš un Grejs ar vairākiem tālmetieniem pēc kārtas palīdzēja mājiniekiem beidzot atrauties, panākot 10 punktu pārsvaru (32:22). BK Ventspils pēc 1.puslaika vadību nosargāja – 40:31.

Trešajā desmitminūtē Ventspils stabili turējās aptuveni 10 punktu attālumā, tuvāk pretiniekus nelaižot. Tuvojoties ceturtdaļas beigām, pārsvars vienubrīd sasniedza pat +15, bet pirms izšķirošajām 10 minūtēm spēlē rezultāts 58:45.

Pirmos punktus pēdējā ceturtdaļā guva Zaķis, pēc lieliskas Greja piespēles skaisti triecot bumbu  no augšas, bet nākošajā uzbrukumā precīzs Greja trejacis pāri sedzēja rokām. Pēc spēlētām piecām minūtēm jau +17 (71:54). Ungāri tā arī neprata rast pretargumentus ventspilnieku kvalitātēm uzbrukumā un mājinieki triumfēja visā mačā – 82:63.

Ceturtdaļfinālā spēles ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Otrā spēle ceturtdien notiks Solnokā, bet ja būs nepieciešama trešā spēle, tad tā 20. martā atkal risināsies Ventspilī.

FIBA Izaicinājuma kauss. Ceturtdaļfināla pirmā spēle

BK Ventspils – Szolnoki Olaj 82:63 (13:13; 27:18; 18:14; 24:18)

Ventspils: Bērziņš 16, Jangs 14+8ab+5piesp., Grejs 14, Zaķis12+11ab,Abernetijs 11+6ab, Diane 9, Meiers 4,Vilards 2, Strēlnieks, Laksa

Olaj: Milss 13, Troters 13, Horvats 12, Baders 8, Fodors 7, Grebenars 5, Nikolovs 5, Trepaks, Gejs 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi