Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Bukmeikeri paredz ātru Warriors uzvaru pār Lebronu NBA finālā

Līdz ar jūniju piektdien sāksies arī Nacionālās basketbola asociācijas finālsērija, kurā jau atkal sacentīsies Goldensteitas Warriors un Klīvlendas Cavaliers vienības. Šoreiz gan sporta totalizatora Betsafe eksperti norāda, ka abu komandu spēku samērs ir ļoti atšķirīgs un Warriors zaudējums sērijā būtu milzīgs pārsteigums.

Goldensteitas Warriors un Klīvlendas Cavaliers NBA finālā satiekas jau ceturto reizi pēc kārtas, kas paviršākiem līgas sekotājiem varētu radīt iespaidu par nopietnu konkurentu trūkumu. Lai arī abas komandas arī jau pagājušajā vasarā bukmeikeru vērtējumā tika piesauktas kā favorītes uz atgriešanos finālā, spēcīgu pretinieču netrūka. To, ka ne Warriors, ne Cavaliers vieta finālā nebija pašsaprotama, ļoti labi raksturo fakts, ka abos pusfinālos bija nepieciešamas maksimālās septiņas sērijas spēles.

NBA sistēma paredz, ka finālsērijā satiekas Rietumu un Austrumu konferenču labākās komandas, kas pēdējos gados nozīmē, ka Lebrona Džeimsa pārstāvētās komandas ceļā uz finālu nemaz tik daudz visaugstākā līmeņa klubus nesatiek, jo Austrumu konference ir izteikti vājāka nekā Rietumu. Tas arī šoreiz acīmredzami atspoguļojas bukmeikeru izliktajos koeficientos par NBA finālu, kurā daudz augstāk tiek vērtētas Warriors izredzes. Šeit jāpiemin, ka vēl pirms pusfinālu sākuma Betsafe bukmeikeri visai droši norādīja, ka, ja finālā Warriors vietā tomēr iekļūtu tās sīvākā konkurente Hjūstonas Rockets, tad galvenā favorīte finālā pret Klīvlendu vai Bostonu tāpat būtu Hjūstona.

Warriors sastāvā ir četri visaugstākās klases basketbolisti – Stefens Karijs, Kevins Durents, Klejs Tompsons un Dreimonds Grīns, kuri pēdējās sezonās veiksmīgi saspēlējušies un sadalījuši vietu un lomu komandā. Tāpat traumu dēļ komandai sezonas gaitā nācās iespēlēt vairākus jaunos spēlētājus, kuri pierādīja savu gatavību palīdzēt komandai tās piekoptajā ātrajā basketbolā.

Klīvlendai savukārt ir Lebrons Džeimss, kurš finālā iekļuvis jau astoto reizi pēc kārtas. Sezonas laikā Cavaliers veica lielas pārmaiņas savā sastāvā, atvadoties no tādām pieticīgi spēlējošām zvaigznēm kā Derika Rouza, Dveina Veida un Aizejas Tomasa, kas arī nesa panākumus, galvenokārt, jau palīdzot uzlabot aizsardzības līniju, kas gan Klīvlendai joprojām ir zem vidējā līgas līmeņa. Traumu turklāt šobrīd guvis Kevins Lavs, komandas otrs labākais punktu guvējs, un neskaidrība par viņa atgriešanos tikai mazina Klīvlendas izredzes uz panākumu.

Betsafe bukmeikeri Warriors uzvaru finālā novērtējuši ar koeficientu 1,09. Salīdzinājumam – Zviedrijas hokeja izlases izredzes PČ ceturtdaļfinālā uzvarēt Latviju tika vērtētas nedaudz sliktāk. Turklāt tiek paredzēts, ka Warriors finālsērijā uzvarēs visai ātri – iespēja, ka būs nepieciešamas vairāk nekā piecas spēles, novērtēta ar koeficientu 2,45.

Situācija, kurā viņš tiek pieteikts kā „viens pret visiem”, Lebronam Džeimsam gan nepavisam nav jauna. Viņš tieši izslēgšanas spēlēs parādīja savu vislabāko sniegumu, izceļoties ar 34 punktiem vidēji spēlē, un paredzams, ka pret Warriors viņa atbildības nasta būs vēl lielāka. Zelta Štata komandā punktu sadalījums tikmēr varētu būt līdzvērtīgāks, jo punktus parasti savā starpā sadala vairāki spēlētāji, līdz ar to bukmeikeri paredz, ka tieši Džeimss būs rezultatīvākais spēlētājs abu komandu sastāvos pirmajās divās spēlēs (skaitot punktus kopā). Koeficients uz šādas iespējas piepildīšanos ir 1,75, kamēr Warriors līderi Durents un Karijs saņēmuši attiecīgi koeficientus 3,00 un 5,85.

Taču vai Klīvlendai ar Džeimsa rezultativitāti pietiks? Viņam būs nepieciešama saskaņota komandas spēle arī aizsardzībā, un Betsafe pārstāvji norāda, ka ļoti reāla ir iespēja (koeficients 2,25), ka sērijas pirmajā spēlē Ouklendā, kas notiks naktī uz pirmo jūniju, Džeimss gūs vairāk nekā 30 punktus, bet tāpat uzvarēs Warriors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi