Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

''Burbulī'' tiecas uz Eiropu

Izšķirošajai cīņai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ar lielu apņēmību sākušas gatavoties Latvijas valstsvienības basketbolistes.

Vairāku grupu sabraukuma ''burbulī'' Rīgā mājinieces pirmdien devās teju labākajā sastāvā, lai gan treneriem nāksies padomāt, kā kompensēt auguma centimetru trūkumu centra pozīcijā. No plānotajām divām spēlēm latvietēm šonedēļ notiks tikai viena – sestdien pulksten 19.45 pret tiešo konkurenti Vāciju.

Divu komandā fiksētu Covid-19 gadījumu dēļ Rīgā neieradās Ziemeļmaķedonijas basketbolistes, pret kurām Latvijas izlasei ceturtdien bija paredzēta pirmā spēle šajā sabraukumā. Grupas pastarītēm teorētiski ir iespēja ietekmēt situāciju kvalifikācijas I grupā, bet līdz pirmdienas vakaram turnīra rīkotāji vēl nebija izlēmuši par šai situācijai atbilstošu risinājumu. Latvijas komandas menedžeris Edijs Eglītis laikrakstam Diena norādīja, ka šobrīd koncentrējas spēlei pret Vāciju, kurā izšķirsies Eiropas čempionāta ceļazīmes liktenis. 

To, kas Latvijas basketbolistēm šajā spēlē būs jāpaveic, noteiks ceturtdien paredzētās Vācijas un Horvātijas divcīņas iznākums. Vāciešu panākuma gadījumā var pavērties iespēja pacīnīties pat par pirmo vietu grupā, kas garantētu dalību finālturnīrā, bet pretēja iznākuma gadījumā būs jācīnās par otro vietu. Jebkurā gadījumā Vācija būs jāpieveic ar pēc iespējas lielāku pārsvaru, lai sadeldētu pirmajā savstarpējā spēlē (67:73) iekrāto deficītu un uzlabotu pozīcijas starp potenciālajām otrās vietas ieguvējām. No deviņu grupu vicelīderēm uz finālturnīru šovasar dosies piecas labākās.

'' ''Burbulī'' dodamies labā garastāvoklī. Gribas izdarīt to darbu līdz galam un pierādīt, ka iepriekš kaut kādās spēlēs neizdarījām visu, ko cerējām,» kareivīgi noskaņots pirms kvalifikācijas izšķirošā cēliena ir Mārtiņš Gulbis, kurš savā pirmajā ciklā pie komandas stūres nevēlas pārtraukt tās astoņu finālturnīru sēriju. Treneris ir gandarīts par to, ka komandas līderes ir labā spēļu ritmā, kas pandēmijas laikā ne vienmēr bija iespējams iepriekš. Sastāvā divi robi iecirsti centra pozīcijā, kur sarežģītas loģistikas un ierobežojumu dēļ nebūs Zentas Meļņikas, bet veselības apstākļu dēļ no spēlēšanas atteikusies Aija Klakocka. 

Arēnā Rīga tiks izspēlētas arī F grupas pēdējās spēles, bet skatītājiem tribīnes arī šoreiz būs slēgtas. Latvijas un Vācijas komandu dueli sestdien translēs LTV 7. kanāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi