Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dairis Bertāns gatavojas palikt Bilbao Basket

Latvijas basketbola izlases aizsargs Dairis Bertāns grasās palikt Spānijas klubā Bilbao Basket, informē portāls Real GM.

Visas aizvadītās sezonas laikā klubu pamatīgi nomāca finansiālas grūtības, kā rezultātā komandas spēlētāji sāka streiku, paužot savu neapmierinātību ar vienības vadības neizpildītajām saistībām. Turklāt sezonas izskaņā vietējos medijos parādījās informācija, ka basketbolisti un treneri nebija saņēmuši algu vairāk nekā piecus mēnešus.

Jūlija vidū Spānijas augstākās līgas (ACB) vadība lēma par Bilbao kluba nepielaišanu nākamās sezonas čempionātam, jo tas finansiālo problēmu dēļ nespēja izpildīt vairākus licencēšanas noteikumu punktus. Pēcāk klubs centās atgūt savu statusu, jo iesniedza līgai garantijas sponsoru piesaistei un pakāpeniskai parādu dzēšanai, tomēr līga savu lēmumu nemainīja, sakot, ka klubs veiksmīgu pastāvēšanu nevar garantēt.

Bilbao kluba nedienu dēļ parādījās informācija, ka Bertāns nākamsezon šo klubu nepārstāvēs, taču vienība vērsās Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), pēcāk izcīnot tiesības startēt nākamās sezonas ACB čempionātā.

Aizvadītajā sezonā Bertāns bija viens no Bilbao Basket līderiem, vietējā čempionātā 32 mačos caurmērā gūstot 10,3 punktus un izcīnot 1,6 atlēkušās bumbas. Savukārt Eiropas kausa izcīņā viņa rēķinā 14 spēlēs vidēji gūti 10,8 punkti un izcīnīta 1,6 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, Bertāns šovasar pārstāvēja Bostonas Celtics Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, izceļoties ar atzīstamu sniegumu.

Bertāns Bilbao Basket rindas papildināja pirms iepriekšējās sezonas, pārnākot no Latvijas komandas VEF Rīga, bet pirms tam viņš pārstāvēja arī tādas pašmāju vienības kā Ventspils, ASK Rīga un Valmiera.

Savas karjeras laikā Bertāns četras reizes triumfējis Latvijas čempionātā, bet šobrīd pārstāv Latvijas izlasi 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Kā ziņots, jūlijā spēcīgajam ACB klubam Vitorijas Laboral Kutxa pievienojās jaunākais no brāļiem Bertāniem Dāvis.

Iepriekšējo sezonu basku komanda noslēdza 14.pozīcijā, kas neļāva turpināt cīņu izslēgšanas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi