Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dāvja Bertāna aģents: aizvadīto spēļu skaits var noteikt līguma turpinājumu

Viens no Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības līderiem Dāvis Bertāns savu astoto sezonu Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) sācis jaunā klubā Oklahomsitijas Thunder, taču regulārā turnīra pirmajā spēlē palika starp rezervistiem. Iepriekšējā sezonā neregulāri spēlējušajam snaiperim šogad jāpiedalās vismaz 75 procentos savas komandas spēļu, lai garantētu sešpadsmit miljonus ASV dolāru vērto līguma turpinājumu arī nākamajā sezonā. "Komandas pozīcija Dāvja gadījumā ir ļoti skaidra. Viss ir viņa paša rokās – iespējas būs, jāmēģina tās izmantot," Sporta Avīzes oktobra numurā basketbolista aģents Artūrs Kalnītis skaidroja situāciju ar "Latviešu lāzeru".

Dāvis Bertāns 2020. gada novembrī pēc teicamas sezonas Vašingtonas “Wizards” rindās parakstīja astoņdesmit miljonus ASV dolāru vērtu piecu gadu līgumu, kas vēlāk maiņas darījumos nonāca Dalasas “Mavericks” un šobrīd Oklahomsitijas “Thunder” paspārnē. "Dāvim ir spēlētāja opcija, ar kuru viņš var vienpusēji atkāpties no līguma pēdējā gada, kā arī klubam ir opcija to izdarīt, ja Dāvis nepiedalās vismaz 62 spēlēs šajā sezonā. Tad klubs var līgumu pārtraukt, samaksājot piecu miljonu līguma izbeigšanas maksu," žurnālā nianses skaidroja spēlētāja aģents. Vēl pirms šīs sezonas treniņnometnes sākuma viņš uzsvēra, ka komandas pozīcija Bertāna gadījumā esot skaidra – tai nepieciešams "šūteris", kurš var nākt no rezervistu soliņa un saasināt spēli ar precīziem tālmetieniem: "Kā tas viss izskatīsies dzīvē, to rādīs laiks."

Pārbaudes spēlēs Dāvja loma bija tieši tāda, un četros mačos snaiperis gana labi izmantoja savas iespējas, iemetot 12 punktus pret Sanantonio Spurs (4/6 tālmetieni), deviņus punktus pret Šarlotes Hornets (2/7) un Detroitas Pistons (3/4), kā arī sešus punktus pret Milvoki Bucks (2/4). Tiesa, NBA regulārās sezonas pirmajā spēlē pret Čikāgas “Bulls” rūjienietis bija viens no diviem spēlētājiem, kurš palika uz soliņa pat galotnē, kad pie liela pārsvara "Thunder" treneri sūtīja laukumā teju visus rezervistus.

Naktī uz sestdienu “Thunder” paredzēta spēle Klīvlendā pret “Cavaliers”, bet pirmajā mājas cīņā tā svētdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika uzņems pašreizējo NBA čempionvienību Denveras “Nuggets”. Šo dueli būs iespējams arī tiešraidē vērot kanālā TV6.

“Sporta Avīze” oktobra numurā ieskatījās arī citu Latvijas basketbolistu jaunajā sezonā – vai sekmīgais starts Pasaules kausa izcīņā jau ietekmējis viņu līgumus.

Žurnāls joprojām pieejams labākajās preses tirdzniecības vietās, kuras var atrast ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi