Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dikeulaka: Latvijas valstsvienībai vēl jānopelna apkārtējo respekts

Apņēmības pilna aizvest komandu uz Belgradu un vēl tālāk ir Latvijas valstsvienības līdere Elīna Dikeulaka, kura neļāvās sajūsmai pēc emocionālās cīņas pret Spāniju.

Kā noskaņojāties spēlei pret Spāniju pēc tam, kad vismaz trešā vieta jums bija jau nodrošināta?

Es patiesībā nemaz nesekoju līdzi tam, kā savā starpā spēlēja konkurentes. Man galvā bija tikai viens – uzvarēt šo spēli. Pēc tam – kā būs, tā būs. Nerēķinu, vienkārši pašām ir jāiet un jādara, lai izcīnītu uzvaru.

Uzvarēt gan neizdevās...

Man šķiet, ka ir ļoti grūti spēlēt piecatā pret astoņiem. Mēs trešajā ceturtdaļā izpildījām tikai trīs soda metienus. Man tas nešķita loģiski, jo nebliezām tikai trīspunktu metienus. Veidojām caurgājienus, cīnījāmies, bet pārkāpumus pret mums vienkārši nesvilpa. Tai pašā laikā mūsu komandā divi spēlētāji ar piezīmēm tika noņemti no laukuma.

Titulētās pretinieces pārāk daudz respektēja?

Mums vēl jānopelna respekts no tiesnešu puses. Visi zinām, cik labas spēlētājas ir Spānijai, ko viņas ir izcīnījušas, bet arī mēs labi spēlējām. Mums vienkārši ir jāiet kaujā un jāpierāda sevi, lai visi redzētu, ka arī mūs ir jārespektē.

Kas pietrūka, lai beigās līdz galam salauztu pretinieces?

Pietrūka mazliet laika. Viss viennozīmīgi sākās ar aizsardzību. Viņas iemeta tikai 59 punktus, bet tā taču ir Spānijas izlase! Pret viņām tas ir ļoti labs rezultāts.

Izšķirošā uzvara grupā gūta pret Ukrainu, kam iemeti 33 punktus. Vai sasniegtais rekords paspilgtināja prieku par uzvaru?

Nesaprotu, kāpēc visiem ir tāds haips (sajūsma – aut.) par mani, jo mums komandā iemest var visas. Man komandas biedrenes uzlika labus aizsegus, iedeva labas piespēles. Man lielākais paldies jāsaka viņām, ka man uzticējās. Es jau izdarīju tikai to vieglāko darbu. Grūtāko paveica komandas biedrenes, atbrīvojot man ceļu uz grozu.

Kāds ir kopējais noskaņojums pēc priekšsacīkstēm?

Ir gandarījums, jo esam tikušas tālāk pat pēc ne visai izteiksmīga turnīra sākuma. Tāpēc jau mēs šeit esam, lai cīnītos par katru bumbu, par uzvaru katrā spēlē. Turnīrs vēl ir garš – šajā čempionātā vēl priekšā desmit dienas.

Lai turnīrs būtu garš, pirmdien noteikti jāuzvar!

Priekšā ļoti atbildīga spēle, kas noteikti ir jāuzvar. Jāatdod viss, kas mums ir. Atdevei jābūt vēl lielākai nekā visās šajās trīs dienās kopā. Liels prieks par skatītāju atbalstu pat šajos grūtajos laikos. Paldies jums liels, ka esat kopā ar mums, atbalstat.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi