Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dzeltenzilos toņos rotātā pusfinālā virsroku gūst BK Ventspils

Pašmāju basketbola klasika gaidāma Užavas Latvijas kausa finālā, kur 7. martā par jaunizveidotā turnīra pirmo titulu sacentīsies VEF Rīga un Ventspils komanda.

Ievērojami gludāks ceļš uz finālu bija VEF Rīga basketbolistiem, kuri, pamatojoties uz dalību Eiropas kausos, to varēja sākt uzreiz pusfināla stadijā, tajā divu spēļu summā ar 63 punktu pārsvaru pieveicot Latvijas Universitātes komandu. BK Ventspils astotdaļfinālā droši pārvarēja Kandavas/Anzāģes barjeru (summā 237:143), bet ceturtdaļfinālā un pusfinālā pret Liepājas (71:65 un 87:72) un Ogres (85:78 un 85:86) vienībām piedzīvoja pa vienam zaudējumam atsevišķā spēlē. 

Izšķirošajā cīņā par vietu finālā tribīnēs Ogrē dominēja dzeltenie un zilie toņi, un ne jau tādēļ, ka tādos ikdienā rotājas arī laukumā esošās komandas. Abu klubu līdzjutēji vienojās saukļos Ukrainas atbalstam. "Bija bauda spēlēt šādā gaisotnē," līdzjutēju sniegumu izcēla viens no ogrēniešu kapteiņiem Kristaps Dārgais, kura uzslavām sociālajos tīklos pievienojās arī komandas biedri. 

Vilties nelika arī spēlētāju sniegums laukumā, kur mājinieki bija tuvu tam, lai atspēlētu pirmajā spēlē iekrāto septiņu punktu deficītu. Otrā puslaika sākumā BK Ogre bija atspēlējis divpadsmit punktu starpību (8:20) un ieguvis pat trīspadsmit punktu pārsvaru (63:50), tomēr tobrīd par sevi atgādināja viesu snaiperi – svarīgos brīžos četrus tālmetienus realizēja BK Ventspils spēlētāji Kristaps Mediss un Lerijs Tomass.

Vēl sešas minūtes pirms beigām BK Ogre bija pārsvars arī summā (73:65), tomēr notikumus galotnē pārliecinoši kontrolēja ventspilnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi