Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eirolīgas ceturtdaļfinālu sāk Jānis Blūms un pārējie

Pagājušā gada finālistu un ceturtdaļfinālistu divcīņa, kā arī divi Krievijas un Spānijas superklubu dueļi. Šādas intrigas šogad piedāvā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināls. Patīkami, ka pirmo reizi turnīra vēsturē ceturtdaļfinālā spēlēs arī latvietis. Valstsvienības kapteinis Jānis Blūms Bilbao Basket sastāvā cīnīsies pret vareno Maskavas CSKA. Tiešraides Viasat Sport Baltic.

Ceturtdaļfinālā lielāko daļu uzmanības draud nozagt pagājušā gada finālistu Atēnu Panathinaikos un Telavivas Maccabi duelis. Astoņās no pēdējām divpadsmit Eirolīgas sezonām kausu ieguvusi viena no šīm divām komandām. Trīs reizes abas vienības tikušās finālā, bet šogad tikai viena no tām tiks uz finālturnīru Stambulā. Abas ceturtdaļfinālu sasniedza ne bez pārdzīvojumiem, bet sērija līdz trim uzvarām solās būt viena no aizraujošākajām turnīra vēsturē.

Otro gadu pēc kārtas ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies Pirejas Olympiacos un Sjēnas Montepaschi. Pērn dzelžaina aizsardzība šajā divcīņā ar 3-1 ļāva uzvarēt Sjēnas basketbolistiem, un itāļi ir favorīti arī šogad. Tiesa, Olympiacos komanda šosezon jau nodemonstrējusi raksturu, gan priekšsacīkstēs, gan Top 16 turnīrā sarežģītā situācijā mobilizējoties un izšķirošajos brīžos nodrošinot tikšanu tālāk.

Vēl divos pāros savā starpā tiekas Spānijas un Krievijas komandas. Abās divcīņās vērojamas līdzīgas iezīmes. To favorīti Barcelona un Maskavas CSKA ir starp komandām, kuras pēdējos gados diktējušas modi Eiropas basketbolā, taču pērn abām neizdevās iekļūt finālčetriniekā. Šogad komandām ir dalīta labākā bilance (15-1) turnīrā, un abu pretinieki ir Eirolīgas debitanti. Skaidrs, ka Bilbao Basket izredzes pret CSKA un Kazaņas Uniks iespējas pret Barcelona netiek vērtētas augstu. Jāņa Blūma un Bilbao pretinieku CSKA ar Andreju Kiriļenko priekšgalā eksperti jau paguvuši novērtēt kā visu laiku spēcīgāko Eirolīgas komandu. Tas «armijniekiem» gan būs jāpierāda laukumā un, kā iepriekš norādīja arī Blūms, Spānijā CSKA nebūt neklāsies viegli.

Eirolīgas 1/4 finālu spēles.

Otrdiena, 20.marts. Barcelona - Unics, Panathinaikos - Maccabi

Trešdiena, 21.marts. CSKA - Gescrap BB, Montepaschi - Olympiacos


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi