Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Favorītam pirmais solis

VEF ielaiž četrus punktus ceturtdaļā un sāk ar uzvaru.

Plašāks līderu loks palīdzēja VEF Rīga komandai gana droši iesākt Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sēriju pret BK Liepāja (77:56), kam vien pāris dienu pēc izšķirošās uzvaras ceturtdaļfinālā Ogrē, šķiet, pietrūka laika un enerģijas, lai sagādātu lielāku pretestību favorītiem. Sērija līdz trim uzvarām gan ir tikai sākusies, un kurzemniekiem vēl būs iespēja apliecināt savu sīkstumu.

Tuvojoties izšķirošajām spēlēm, optimālajam sastāvam tuvojas VEF Rīga komanda, kuras pamatsastāvā atgriezās vēl pirms izslēgšanas turnīra sākuma savainojumu guvušais kapteinis Dairis Bertāns, bet spēles pieteikumā – Džaizeks Lotijs. Amerikānis gan laukumā neizgāja, taču piedalīšanās iesildīšanās procesā liecina par to, ka viņa atgriešanās vairs nav tāla nākotne. Dairim pēc piespiedu dīkstāves laukumā tika atvēlēts mazliet virs 20 minūtēm, kuru laikā snaiperim vēlmes sevi apliecināt dažbrīd bija vairāk par spējām konkrētajā brīdī. No duča tālmetienu rūjienietis trāpīja trīs, taču nozīmīgu artavu rezultāta veidošanā viņš deva ar četrām rezultatīvām piespēlēm. Liepājas komandā pēc iespaidīga snieguma ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē to pašu pusfinālā centās turpināt Kristaps Ķilps, gūstot 20 punktus jau pirmajā puslaikā vien. Pēc pārtraukuma gan rīdziniekiem izdevās iegrožot konkurentu līderi, bet citu viesu sastāvā neatradās, kā rezultātā liepājnieki trešajā ceturtdaļā guva vien četrus punktus. Tādējādi drīz vien otrajā puslaikā spēles iznākuma noteikšana kļuva par formalitāšu kārtošanu un VEF Rīga basketbolisti gana droši izcīnīja pirmo uzvaru pusfinālā.

Šīs spēles iznākums kopā ar divām vefiešu uzvarām Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīrā vēl nenozīmē, ka par formalitāšu kārtošanu kļūs visa sērija. Jāņem vērā, ka liepājniekiem pēc ceturtdaļfināla bija ievērojami mazāk laika gatavoties pusfinālam, turklāt to vēl vairāk saīsināja sniegputeņa pamatīgi apgrūtinātais mājupceļš no Ogres pāris dienu iepriekš. Savā laukumā BK Liepāja šosezon spēlējusi ļoti veiksmīgi, un vēl nesenā vēsturē Kurzemē klupuši arī favorīti no Rīgas.

Otru ceļazīmi uz finālu piektdienas vakarā citā Kurzemes pilsētā sāks dalīt Ventspils un Rīgas Zeļļu basketbolisti. Abās pamatturnīra spēlēs šosezon uzvarēja konkrētā mača mājinieki, turklāt nevienā no tām starpība nepārsniedza astoņus punktus. Ambiciozie debitanti no Rīgas ir apņēmības pilni jau ar pirmo mēģinājumu sasniegt finālu, bet jāņem vērā, ka ventspilnieku pusē ir pieredze – desmitkārtējie valsts čempioni kopš 1998. gadā tikai trīs reizes nav spēlējuši finālā, ja tāds turnīrā ticis aizvadīts.

Pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz trim uzvarām.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi