Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FOTO: TTT Rīga basketbolistes kļūst par Latvijas čempionēm

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas izšķirošajā, piektajā, mačā otrdien pašreizējās valsts čempiones Cēsis savā laukumā ar rezultātu 45:50 (10:11, 8:8, 19:19, 8:12) piekāpās TTT Rīga komandai.Tādējādi rīdzinieces finālsērijā bija pārākas ar rezultātu 3-2.

Izšķirošajā spēlē TTT Rīga labā 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Sidnijai Kārterei, bet Kristīne Kārkliņa pievienoja 11 punktus. Tieši Kārkliņu atzina par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Cēsīm produktīvākā bija Aija Brummermane, kurai bez 10 gūtajiem punktiem arī deviņas atlēkušās bumbas zem groziem.

Līdzīgi kā iepriekšējās četrās finālsērijas cīņas arī šī spēle aizritēja punkts punktā. Mača ievads veiksmīgāk padevās Cēsis vienībai (6:2), tomēr īsā laika sprīdī rīdzinieces spēja rezultātu vienādot. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām abas vienības vēlreiz apmainījās ar vadības grožiem. Mača otrajā ceturtdaļā klubi regulāri pieļāva kļūdas, kā arī nespēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumus, kā rezultātā abas komandas ceturksnī guva tikai pa astoņiem punktiem - 19:18 par labu Rīgas vienībai.

Trešā ceturtdaļa aizritēja teju tikpat rezultatīvi kā viss pirmais puslaiks, katrai no vienībām gūstot pa 19 punktiem, tomēr rezultativitāte nespēja nodrošināt drošu vadību uz tablo nevienam no klubiem. Mača noslēdzošajā daļā basketbolistes sāka spēlēt daudz piesardzīgāk, avantūriskos uzbrukumos neieslīgstot. Mača 33.minūtē trīs punktu pārsvars bija viešņām (42:39), taču Aijas Brumermanes divpunktu metiens, kā arī Zanes Eglītes divi realizētie soda metieni vadību ļāva pārņemt Cēsu vienībai. Divas minūtes līdz spēles beigām Ieva Kūlīte guva divus punktus, kas TTT Rīga klubam deva svarīgu trīs punktu pārsvaru (48:45). Atlikušajās sekundēs mājinieces vairs nespēja atspēlēties, piekāpjoties mačā un visā sērijā kopumā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē Cēsis, pateicoties Džesikas Mūras uzvaras grozam pēdējā sekundē, tika pie uzvaras savā laukumā ar 60:58, otrajā cīņā rīdzinieces savā laukumā bija pārākas ar 63:60, bet trešajā cīņā pagarinājumā pieveica pretinieces arī izbraukumā ar 75:68. Pagājušajā sestdienā TTT Rīga komanda neizmantoja iespēju iegūt čempionu titulu, kad savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 59:63.

Pirms tam pusfināla sērijās Cēsis un TTT Rīga līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja attiecīgi Vega 1/Liepāja un RSU/Merks. Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/Merks, gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja uzveikt.

Sērijā par trešo vietu RSU/Merks pieveica liepājnieces ar 2-1.

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja Nordea Basketbola līgas (NBL) čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm.

Abas komandas LSBL finālsērijā tikās sesto reizi. Iepriekš trīs reizes pārsvars bijis Cēsu komandai (2009., 2012. un 2013.gadā), bet divreiz uzvarēja TTT Rīga (2008. un 2010.gadā).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi