Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Francijas spēles varonis Žagars: pret Kanādu būs grūti, bet interesanti

Latvijas basketbola izlasei nozīmīgo Pasaules kausa uzvaru pret Franciju, kas garantēja vietu labāko sešpadsmitniekā, nebija laika svinēt, jo jau pirmdien vajadzēja sākt gatavoties duelim pret Kanādu. Kā sarunā ar Sporta Avīzi pauda iepriekšējā dueļa varonis Artūrs Žagars, cīņa ar Kanādu būs grūta, bet interesanta.

"No lielā prieka vakar adrenalīns ilgi turējās ķermenī, tāpēc bija grūti aizmigt. Turnīra gaitā svinēt nevaram - katru dienu jāaizmirst, kas noticis iepriekšējā, un jāturpina strādāt. Šodien bija treniņš, gatavojamies Kanādas spēlei. Par svinībām domāsim pēc turnīra," stāstīja Žagars, kurš Latvijas uzvarā pret Franciju (88:86) atzīmējās ar 22 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. "Pēc vakardienas mača telefonā, protams, bija ļoti daudz ziņu, bet lielākais prieks bija par ziņām no tuvajiem - tuvākajiem draugiem un ģimenes."

Kā uzskata basketbolists, galvenais Latvijas uzvaras iemesls bija neatlaidība, nevienā brīdī neatslābstot un neļaujot pretiniekiem pārņemt iniciatīvu. "Arī tad, kad mums bija -13, neļāvām viņiem tikt vēl lielākā vadībā un atkal deficītu sadeldējām, kas francūžiem lika papildus satraukties. Mūsu galvenais uzdevums bija spēles izskaņā būt viņiem turpat tuvumā. Ja spēle ir tuva, basketbolā tā minūtes, divu laikā var visādi pagriezties. Vadībā bijām tikai 37 sekundes un ar to pietika," pauda Žagars, uzsverot, ka uzslavas pelnījusi pilnīgi visa komanda. "Domāju, daudzi nemaz neievēroja, kā Rodions Kurucs ļoti ilgas minūtes uz pilnu klapi sitās aizsardzībā. To statistikā neredz. Tāpat Artūrs Kurucs, kurš ļoti svarīgā situācijā izveda no spēles ārā Nando de Kolo. Visi pielika savu pirkstu. Savukārt es pats uzķēru spēles ritmu, spēju izkārtot sev situācijas, tās realizēt, kā arī, protams, komandas biedri palīdzēja. Pirms turnīra nebiju sev izvirzījis specifiskus individuālos mērķus, bet zinu, ka neesmu vēl noslēdzis līgumu uz nākamo sezonu un tas, protams, iedod papildus motivāciju. Tomēr svarīgākais ir uzvarēt kā komandai."

Tomēr spēlē pret Franciju Latvija arī piedzīvoja kādu zaudējumu, jo turnīrā vairs traumas dēļ palīdzēt nevarēs izlases kapteinis Dairis Bertāns. "Daira izkrišana nav priecīgas ziņas. Protams, tas ir treneru lēmums, bet domāju, ka tagad Artūram Kurucam būs lielāka loma laukumā, varbūt vairāk redzēsim laukumā divus saspēles vadītājus vienlaicīgi. Domāju, Dairis negribētu, lai mēs tagad pārdzīvojam. Jāspēlē tālāk savu spēli - mēģināsim arī viņa dēļ sasniegt ko lielāku."

"Kanāda būs nākamais spēcīgais pretinieks. Viņu spēles stils varbūt ir nedaudz citādāks, nekā Francijai. Plāni ir sagatavoti, bet tos šobrīd nedrīkstu atklāt. Svarīgi kā iesāksim spēli, cik liela būs agresivitāte, galvenais pēc iepriekšējās uzvaras neatslābināties. Būs grūti, bet interesanti!" basketbolists ir pozitīvi noskaņots.

Latvijas spēle pret Kanādu otrdien sāksies plkst. 16:30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi