Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Girgensonam liels spēles laiks, bet Sabres pēdējā periodā iemet četras ripas un uzvar

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien tika pie liela spēles laika Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres pēdējā periodā guva četrus vārtus un izcīnīja uzvaru.

Sabres mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 0:0, 4:2) uzvarēja Filadelfijas Flyers komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Girgensons spēlēja 17 minūtes un četras sekundes, kas bija ceturtais ilgākais laiks starp Sabres uzbrucējiem. Latvijas hokejistam, kurš darbojās kopā ar Džeku Aikelu un Semu Reinhārtu Sabres pirmajā uzbrucēju virknējumā, šis bija otrs lielākais spēles laiks šajā sezonā.

Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un teju trīs minūtes nospēlēja mazākumā, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Pirmajos divos periodos vārti netika gūti, savukārt noslēdzošajā spēles cēlienā Sabres pēc Raiena O'Reilija un Evandera Keina metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Flyers komanda divas minūtes un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva, taču drīz vien Aikels raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī.

Viesi cīnījās līdz beigām un 32 sekundes pirms sirēnas vēlreiz samazināja starpību līdz minimumam, izceļoties Šeinam Gostisbeheram. Tomēr izglābties viesi nespēja, jo punktu cīņai sekundi pirms trešā perioda beigām pielika Aikels, kurš otro reizi raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī. Zīmīgi, ka Aikels kļuva par pirmo spēlētāju Sabres vēsturē, kurš vienā mačā divas reizes ripu ieraidījis tukšos vārtos.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Sabres uzbrucējs Keins, kurš guva vārtus un nopelnīja rezultatīvu piespēli, kamēr otrās zvaigznes tituls tika mājinieku vārtsargam Robinam Lēneram, kurš atvairīja 33 no 35 metieniem.

Girgensons šosezon 30 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2. Sezonas pirmos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā.

Bufalo klubs ar 25 punktiem 35 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet Flyers ar 37 punktiem 35 cīņās ir 11.pozīcijā. Visas līgas ieskaitē Sabres apsteidz vienīgi Arizonas Coyotes komandu, kas tikusi pie 21 punkta.

Nākamajā mačā Sabres jau sestdien viesosies pie Karolīnas Hurricanes komandas.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās Sabres izslēgšanas turnīrā netika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi