Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Iekrita tālmetienu slazdā

Latvijas basketbolistes nenosargā iniciatīvu pret Vāciju un nonāk aizas malā EČ kvalifikācijā.

Spiedienu uz groza apakšu neizturēja Latvijas dāmu basketbola valstsvienība, kas svarīgā cīņā savā laukumā pārlieku paļāvās uz tālmetieniem, kā dēļ galotnē nenosargāja iniciatīvu un ar 67:73 zaudēja Vācijai. Situācija cīņā par Eiropas čempionāta ceļazīmi Mārtiņa Gulbja vadītajai komandai kļuvusi kritiska, jo pret tiešajām konkurentēm nāksies atspēlēt prāvu deficītu.

Agresīva aizsardzība un ātra pāreja uzbrukumā pēc pretinieču kļūdām ļāva Latvijas basketbolistēm jau no spēles pirmajām minūtēm droši pārņemt iniciatīvu un iekrāt nelielu, tomēr stabilu pārsvaru. Īsā laika posmā pa reizei no distances trāpīja Elīna Babkina, Ilze Jākobsone un Ieva Pulvere. Tiesa, precīzie tālmetieni spēles sākumā ļāva iegūt šķietami lielu pārsvaru (18:9), tomēr galu galā izspēlēja ļaunu joku ar Latvijas komandu, jo turpinājumā nācās dārgi maksāt par pārlieku paļaušanos uz veiksmi trīspunktniekos.

Kamēr vācietes pirmajās divpadsmit minūtēs pieļāva astoņas kļūdas, latvietes vēl šķietami kontrolēja spēles gaitu arī ar zemu precizitāti metienos, tomēr cīņas gaitā pretinieces izdarīja arvien precīzāku un mērķtiecīgāku spiedienu uz groza apakšu, kur dominēja Marija Guliča un 20 gadus vecā centra uzbrucēja Luīza Gaizelzodere. Tikmēr Mārtiņa Gulbja padotās turpināja krist viešņu zonas aizsardzības lamatās. Viens pēc otra garām grozam lidoja salīdzinoši brīvi tālmetieni. Snaiperes Babkina, Laksa, Jākobsone trijatā visā spēlē realizēja piecus no 22 trīspunktu metieniem, kopējo precizitāti neuzlaboja arī Anetes Šteinbergas un Paulas Strautmanes septiņi neprecīzie tālmetieni.

Drīz vien par sevi lika manīt arī agresīvais spēles stils, jo piezīmju nasta arvien smagāk nospieda vairāku Latvijas izlases spēlētāju plecus. Līdz pat pēdējai ceturtdaļai pretinieces turējās pāris precīzu metienu attālumā, bet galotnē pārliecinoši pārņēma ne tikai iniciatīvu, bet arī vadību. Pēdējās minūtēs gan izdevās sadeldēt septiņu punktu deficītu un uzbrukt, lai izlīdzinātu rezulātu, tomēr bumba brīdi pirms svarīgā uzbrukuma noslēguma izslīdēja no Šteinbergas rokām, un otru iespēju vācietes nedeva.

Uz Eiropas čempionātu brauks grupas uzvarētājas un piecas no deviņu grupu otro vietu ieguvējām. Latvijas izlasei sestdien nepieciešama uzvara pār Horvātiju, vēlams, ar vismaz 18 punktu starpību, lai neitralizētu pērn cikla pirmajā spēlē iekrāto deficītu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi