Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunie basketbolisti ar otro mēģinājumu neizkļūst no B divīzijas

Individuāli spilgts līdera sniegums negāja roku rokā ar komandas rezultātu Latvijas vīriešu U20 vecuma izlasē, kas pēc pagarinājumos piedzīvotajiem zaudējumiem Nīderlandei un Šveicei neiekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā un otro reizi pēc kārtas nespēja atgriezties augstākajā divīzijā. Dāvja Čodera vadītā komanda Ziemeļmaķedonijā piektdien ar spēli pret Kosovu sāks turnīru par devīto vietu.

U20 komandas rezultatīvākais spēlētājs Freds Bagatskis uzvaru pār Somiju (90:66) un Albāniju (99:57) kaldināja ar 29 un 41 punktu, tomēr pret grupas līderiem Nīderlandi (57:65) un Šveici (85:96) precizitāte pievīla – no tēva Ainara Bagatska snaipera dotības mantojušais uzbrucējs trāpīja tikai trīs no 21 izpildītā tālmetiena. "Nīderlande mums bija ļoti neparocīgs pretinieks. Nestandarta aizsardzība, viņi daudz mainījās, to nepratām izmantot. Pārturējām bumbu, daudz metienu no sarežģītām pozīcijām," pirmās neveiksmes iemeslus skaidroja treneris Dāvis Čoders. Spēlē pret Šveici izpaudies nogurums, jo latvieši spēlēja trešo dienu pēc kārtas, kamēr pretinieki – pēc brīvdienas. "Spēlētāji cīnījās, nav pelnījuši pārmetumus par attieksmi, tomēr bija neizskaidrojamas kļūdas, un pretinieki tika pie atkārtotiem metieniem. Bijām tuvu uzvarai, bet..."

Komanda aizpērn izkrita no A divīzijas, bet pagājušajā vasarā pēc zaudējuma Serbijai palika sestajā vietā B divīzijā. Elitē atgriežas trīs labākās komandas. 

B divīzijā šovasar spēlēs arī Edija Šlesera vadītie U18 juniori, kuri pēc nedēļas sāks turnīru Portugāles pilsētā Matusinju. Šī vecuma juniores jau izcīnīja 8. vietu A divīzijas turnīrā, un elitē spēlēs vēl trīs jaunatnes izlases – U16 kadeti un kadetes, kā arī U20 sievietes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi