Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kādreizējais Porziņģa komandas biedrs Rouzs gūst 50 punktus uzvarētā NBA spēlē

Kādreizējais Kristapa Porziņģa komandas biedrs Deriks Rouzs trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros sasniedza karjeras rekordu vienā spēlē gūto punktu ziņā.

Pašlaik 30 gadus vecais Rouzs izcēlās ar 50 punktiem viņa pārstāvētās Minesotas Timberwolves uzvarā ar 128:125 (32:25, 33:31, 36:40, 27:29) savā laukumā pret Jūtas Jazz.

"Man tas nozīmē visu. Esmu līdz šim smagi strādājis, lai sasniegtu, ko tādu un šodien darīju visu, lai uzvarētu," pēc mača emocionāli sacīja Rouzs. "Izliku laukumā visu savu sirdi. Komandas biedri pirms spēles teica, lai spēlēju, kā es vislabāk protu un noslēgumā tā izvērtās par traku nakti."

Rouzs 2011.gadā, pārstāvot Čikāgas Bulls vienību, tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju, bet pēc tam savainojumu likstu dēļ viņš tā arī nav spējis atgriezties kādreizējā līmenī.

Rouzs laukumā pavadīja 40 minūtes, sakrājot arī četras atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvās piespēles, kamēr 28 punktus uzvarētājiem pievienoja Karls-Entonijs Taunss.

Tikmēr pretinieku līderis Donovans Mičels izcēlās ar 26 punktiem, bet Rūdijs Gobērs tika pie 22 punktiem.

Rouzs 2016./17.gada sezonā spēlēja kopā ar Porziņģi Ņujorkas Knicks vienībā, tomēr šajā karjeras posmā Rouzs izpelnījās daudz kritikas par savu demonstrēto sniegumu.

Tikmēr Knicks trešdien cieta kārtējo zaudējumu, jo ar 101:107 (25:28, 27:22, 29:27, 20:30) savā laukumā piekāpās Indiānas Pacers.

Rezultatīvākais Pacers rindās bija lietuvietis Domants Sabonis, kuram 30 punkti, kamēr Knicks sastāvā Tims Hārdevejs tika pie 37 punktiem.

Ņujorkas vienība sesto neveiksmi astoņās šīs sezonas spēlēs.

Ņujorkas kluba līderis ir Porziņģis, kurš pagaidām vēl ārstē ceļgala krustenisko saišu savainojumu. Viņš aizvadītajā sezonā 48 spēles bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem.

Tikmēr Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas Nets mājās ar 120:119 (28:22, 26:38, 23:23, 33:27, 10:9) papildlaikā pārspēja Detroitas Pistons.

Kurucs savainojuma dēļ šajā mačā vēl nepiedalījās, bet viņa komandas biedrs Džo Heriss izcēlās ar 23 punktiem, kamēr Pistons rindās 25 punktus guva Bleiks Grifins, bet iespaidīgu sniegumu rādīja Andrē Dramonds, kuram 24 punkti un 23 atlēkušās bumbas.

Kurucs negaidīti veiksmīgi debitēja NBA, jo viņš pirmajās trijās spēlēs vidēji iemeta 8,7 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas. Caurmērā laukumā Latvijas basketbolists pavadīja 14 minūtes, tomēr tas lielā mērā bija saistīts ar vairāku Nets spēlētāju traumām.

Pēcāk traumā iedzīvojās jau pats Kurucs, kura savainojuma nopietnība turklāt netika raksturota kā pārāk nozīmīga.

Bruklinas komanda jauno sezonu sākusi ar trīs uzvarām astoņos mačos, kas Austrumu konferencē ļauj atrasties vien devītajā vietā.

Vēl trešdien Goldensteitas Warriors ar 131:121 (43:37, 27:26, 37:29, 24:29) savā laukumā pārspēja Ņūorleānas Pelicans.

Stefans Karijs uzvaru kaldināja ar 37 punktiem, bet Pelicans rindās 28 punkti Džrū Holideja kontā

Savukārt Lebrona Džeimsa pārstāvētā Losandželosas Lakers mājās ar 114:113 (38:21, 28:38, 28:22, 20:32) uzveica Dalasas Mavericks.

Kā ierasts, Džeimss bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, šoreiz sakrājot 29 punktus, bet viesiem 21 punktu guva Veslijs Metjūss.

Austrumu konferences līderpozīcijā ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir Milvoki Bucks, kam ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās seko Toronto Raptors. Tikmēr Nets ar trīs panākumiem astoņās cīņās ir devītā, bet Knicks ar divām uzvarām ir 13.pozīcijā.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīcijā ar astoņām uzvarām deviņās cīņās ir Goldensteitas Warriors, kamēr tai ar sešiem panākumiem septiņās spēlēs seko Denveras Nuggets. Tikmēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, kas tai dod ceturto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi