Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kadri jauni, mērķi vecie. VEF Rīga sāk VTB Vienotās līgas sezonu

Izaicinājumiem bagāts sākums jaunajā VTB Vienotās līgas sezonā gaidāms VEF Rīga komandai. Astoto reizi startējot turnīrā, rīdzinieki cer pēc triju gadu pārtraukuma atkal iekļūt izslēgšanas turnīrā, lai gan komandai mainīts faktiski viss sastāvs, turklāt treneri jau paguvuši saskarties ar pirmajām nopietnajām kadru problēmām. VEF Rīga turnīru sāks ar trim tāliem izbraukumiem - pirmais no tiem sestdien Piemaskavā pret vienu no galvenajiem favorītiem Himki. Spēles tiešraide sestdien pulksten 19 Best4Sport TV kanālā.

"Pieņēmām lēmumu atjaunot komandu. Pēc iepriekšējās sezonas esam izdarījuši secinājumus un vasarā labi pastrādājuši, tāpēc uzskatām, ka šobrīd esam tuvu optimālajam sastāvam, kas ir labs, lai aizvadītu lielisku sezonu un sasniegtu izvirzītos mērķus," pirms sezonas gandarīts par paveikto bija VEF Rīga kluba prezidents Edgars Jaunups. Rīgā atgriezās Latvijas valstsvienībā rūdītie Jānis Blūms, Armands Šķēle, Kaspars Vecvagars, piesaistīti labi iepazītie leģionāri Kristofers Ričardss un Arns Labucks, kā arī Liepājā un Jūrmalā sevi apliecinājušie Arnolds Helmanis un Iļja Gromovs. Diemžēl Latvijas čempionāta otrajā spēlē ļoti nepatīkamā savainojumā iedzīvojās Vecvagars, kurš Ahilleja cīpslas plīsuma dēļ nevarēs spēlēt līdz pat pavasarim. 23 gadus veco aizsargu bija plānots iespēlēt pamatsastāvā, bet nu rīdzinieki palikuši ar vienu saspēles vadītāju Abdulu Gadiju. Kluba direktore Laila Spaliņa Dienai atklāja, ka treneri vispirms novērtēs pašreizējo situāciju, bet ar papildspēku piesaisti vēl nesteidzas - saspēli vajadzības gadījumā var vadīt arī Blūms, Ričardss un Šķēle. Izvēli ierobežo leģionāru limits, tāpēc potenciālais jaunpienācējs drīzāk jāmeklē jau patukšotajos pašmāju basketbola apcirkņos.

Pirmajās Latvijas čempionāta spēlēs līdz galam nav pārliecinājis horvātu leģionāra Nemanjas Bezbradicas sniegums, bet Vienotās līgas pieredze ir vien retajam rīdzinieku pašreizējā sastāva spēlētājam - Jānim Blūmam Astana un Lietuvos rytas sastāvā, Armandam Šķēlem Kalev/Cramo rindās un vienīgajam no pagājušās sezonas palikušajam basketbolistam Mārtiņam Meieram. Komandas pieteikumā ierakstīti arī 18 gadu vecie Niks Jansons un Eduards Hāzners.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

VTB Vienotā basketbola līga
Komandas: Avtodor, Jeņisej, Zenit, Lokomotiv-Kubaņ, Ņižņijnovgorod, Parma, Uniks, Himki, CSKA (visi Krievija), Astana (Kazahstāna), VEF Rīga (Latvija), Kalev (Igaunija), Cmoki (Baltkrievija)
VEF Rīga iepriekšējās sezonās
2009/2010: 4. vieta A grupā (no 4), bilance 0-6
2010/2011: 5. vieta B grupā (no 6), bilance 3-7
2011/2012: 5. vieta A grupā (no 9), bilance 8-8
2012/2013: ceturtdaļfināls, bilance 13-11
2013/2014: 7. vieta B grupā (no 10), bilance 7-11
2014/2015: 10. vieta pamatturnīrā (no 16), bilance 12-18
2015/2016: 11. vieta pamatturnīrā (no 16), bilance 11-19
VEF Rīga sastāvs
Aizsargi: Jānis Blūms, Armands Šķēle, Kaspars Vecvagars, Eduards Hāzners (visi Latvija), Abduls Gadijs, Kristofers Ričardss (abi ASV). Uzbrucēji: Nemanja Bezbradica (Horvātija), Arns Labucks (Lietuva), Arnolds Helmanis, Niks Jansons (abi Latvija). Centri: Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs (abi Latvija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi