Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kapteinis Blūms: Pret Serbiju svarīgākais būs stingri pieturēties pie sava spēles plāna

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība piektdienas rītā treniņzālē aizvadīja pēdējo nodarbību pirms Eiropas čempionāta finālturnīra pirmās spēles pret Serbiju. "Esam psiholoģiski un taktiski gatavi," Latvijas žurnālistiem paziņoja komandas kapteinis Jānis Blūms. Lai uzvarētu 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, jau no pirmās minūtes būšot jāspēlē ar 110% atdevi, un Latvijas valstsvienība tam esot gatava. Spēles sākums Stambulā plkst.17, tiešraide TV3 un Latvijas Radio 1 kanālos.

Lai gan iepriekšējā dienā Latvijas komanda solidāri bija atteikusies runāt ar medijiem pirms pirmās spēles pret serbiem, komandas kapteinis spēles dienas rītā pastāsīja žurnālistiem par komandas gatavību.

"Treniņos esam sagatavojuši visus aizsardzības un taktiskos variantus, kādus ceram izmantot spēlēs. Šorīt vēl bija labs treniņš no rīta, kurā visas kombinācijas izstaigājām, pametām bumbu grozā. Psiholoģiski un taktiski esam gatavi čempionāta startam," uzsvēra Blūms.

Viņam šis būs jau septītais Eiropas čempionāta finālturnīrs, kamēr četriem komandas biedriem – Kristapam Porziņģim, Rolandam Šmitam, Aigaram Šķēlem un Andrejam Gražulim – pirmais.

'Viņi visi ir pietiekami profesionāli basketbolisti. Kaut kāds drudzītis sākumā noteikti būs, bet, izejot laukumā, tas ātri pazudīs. Galvenais ir šķērsot to laukuma sānu līniju. Izejot laukumā, uztraukums zudīs," pamācīja kapteinis. "Pēdējās dienās nevienam baigā stresa nav. Labi ēdam, labi guļam. Viss ir pakārtots tam, lai mēs labi justos spēlē," stāstīja Blūms.

Viņš atklāja, ka spēļu zāle ir ļoti patīkama, turklāt turnīram paredzētās bumbas ir krietni parocīgākas par tām, kas tika izsniegtas gatavošanās posmā: "Latvijā mums bija iedotas tādas plastmasas bumbas, bet šeit ir foršas ādinieces, kuras labi iet uz rokas."

Komandas kapteinis uzsvēra, ka Serbijas komanda ir ļoti spēcīgs pretinieks, lai gan iztiek bez vairākiem līderiem, tostarp harizmātiskā saspēles vadītāja Miloša Teodosiča. "Teodosičs, protams, ir viens no Eiropas labākajiem basketbolistiem, bet serbi jau var uztaisīt vairākas spēcīgas komandas. Viņu sastāva trūkumus nevajadzētu pārvērtēt, jo, lai kāds būtu viņu sastāvs, serbi ies un cīnīsies par uzvaru. Mums jādara tas pats. Jau no pirmās minūtes uz 110% stingri jāspēlē sava spēle. Neko nevajag izdomāt," Blūms atgādināja, cik svarīgi ir pieturēties pie treneru izstrādātā spēles plāna.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi