Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kapteinis ved uz Valmieru

Liepājas basketbolisti neizmanto pirmo iespēju iekļūt pusfinālā.

Aktīva aizsardzība un spilgts līderu sniegums uzbrukumā ļāva Valmiera Glass/ ViA vēl reizi aizvest Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālu uz savu pilsētu, kur Roberta Zeiles vadītā komanda trešdien lūkos panākt sērijas izšķirošo, piekto, spēli. Tikmēr otrā ceturtdaļfināla pārī otrdien BK Ogre eksaminēs Latvijas Universitātes studentus.

Līdzīgi kā pirmajās divās sērijas spēlēs, valmierieši arī pirmdien Liepājā agresīvāk iesāka spēli, tomēr šoreiz jau pirmajā puslaikā izdevās iekrāt pat 32 punktu pārsvaru. Labāko sniegumu līdzšinējā sērijā parādīja viesu kapteinis Edmunds Elksnis, kuru pievīla precizitāte tālmetienos (1/7) un no soda metiena līnijas (2/8), tomēr viņa neatlaidība un uzņēmība vainagojās ar 17 gūtiem punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Ervīns Jonāts un Valters Vēveris pievienoja 41 punktu.

Joprojām bez "diriģenta" Renāra Birkāna un centra uzbrucēja Zigmāra Raimo spēlējošo liepājnieku rotāciju sarežģīja arī komandas kapteiņa Roberta Krastiņa piezīmju problēmas. Arī astoņpadsmitgadnieku Kārļa Šenberga un Gustava Jakubauska iesaistīšana spēlē tās otrajā pusē nepatraucēja laukuma saimniekiem veikt nopietnu izrāvienu un ievērojami sadeldēt starpību. Tiesa, līdz iespējām atjaunot intrigu cīņā par uzvaru BK Liepāja tā arī netika – 77:85.

Sērija līdz trīs uzvarām trešdien atgriezīsies Valmierā, bet vajadzības gadījumā piektā cīņa ieplānota piektdien Liepājā. Vēl vismaz divas cīņas notiks otrā pārī, kur BK Ogre un Latvijas Universitātes komanda pirmajās divās spēlēs apmainījās ar uzvarām savā laukumā. Trešā spēle otrdien noteiks toni, kādā tiks aizvadīta sērijas galotne – studentu sensācijas vai favorītu atgūšanās gaidās.

Pusfinālu, kad cīņā iesaistīsies arī VEF Rīga un BK Ventspils, paredzēts sākt svētdien un izspēlēt līdz 6. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi