Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kaspars Bērziņš: Apetīte rodas ēdot - varam sasniegt ko vēl labāku

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Kaspars Bērziņš pēc pirmdien Eiropas čempionāta B apakšgrupas pēdējā mačā izcīnītās uzvaras pār Maķedoniju (76:66) sacīja, ka turnīra turpinājumā izlase var sasniegt vēl vairāk, jo vairs nebūs psiholoģiskā spiediena.

"Nu jau jāsaka, ka kārtējais ļoti labais notikums Latvijas basketbolā. Brauksim tālāk. Nu jau mierīgu sirdi varēsim kāpt, cik vien augstu spējam. Par sākumu.. Es to varētu norakstīt uz tādu pierašanu pie Eiropas čempionāta. Lai gan katrai spēlei koncentrējos un gatavojos diezgan vienādi, pie tās atmosfēras ir jāpierod. Jāatzīst, ka arī fiziski es ar katru spēli jūtos arvien labāk. Šī bija vienkārši dzīvo vai mirsti spēli. Nebija tiesību pat iedomāties, ka tev kaut kas sāp. Es nesaku, ka tā bija iepriekšējās spēlēs, taču jāatzīst, ka man ir vairākas problēmas, kas traucē spēlēt. Nav jau svarīgi, kurš un kā nospēlējis, svarīgākais ir tas, lai nospēlējam kā komanda. Vēl gribētos, lai mēs viens otram vēl vairāk palīdzam, taču tas ar laiku nāks," Dienai atzina mača produktīvākais basketbolists (15 punkti un 9 atlēkušās zem groziem). 

Vienubrīd Latvijas pārsvars sasniedza pat 20 punktus, bet pacietīgie maķedonieši to spēja sadeldēt līdz astoņiem. "Vienā posmā vienkārši sākām mest garām un kļūdīties. Žēl, bet tas ir diezgan raksturīgi gados jaunai komandai. Tikai pasaules labākā līmeņa komandas var stabili nospēlēt visas četrdesmit minūtes. Mēs šo līmeni vēl neesam sasnieguši. Brauksim uz Ļubļanu, varbūt tur šādu sniegumu varēsim parādīt un sasniegt kaut ko vēl lielāku." 

Otrajā posmā Latviju gaida vēl trīs mači ar A grupas komandām. Pretinieki noskaidrosies vēlā pirmdienas vakarā. "Apetīte jau rodas ēdot. Šobrīd jau mēs varam tikai sasniegt kaut ko vēl labāku. Nebūs nekāda spiediena. Gaidīsim līdzjutējus, kuri dosies arī tālāk uz Ļubļanu. Paldies tiem, kas šeit bija," sacīja Bērziņš.

Otrajā puslaikā ļoti produktīvi nospēlēja Mārtiņš Meiers, pavisam mačā tiekot pie 12 punktiem un 9 atlēkušajām bumbām. "Es vienkārši darīju savu darbu, kas jāpaveic, kad man iespēlē bumbu zem groza. Uzskatu, ka jebkuru no viņu spēlētājiem iespiest zem groza. Viņi ir brangi vīri, bet es no viņiem nebaidos. Lai kas man būtu pretī, es viņu postā iespiedīšu. Ļoti ātri sākām, izdevās pārķert daudz bumbu un realizēt ātros uzbrukumos. Izdevās sākt ar papildus enerģiju, kas pietrūka iepriekš. Otrā kārta sasniegta, un jācīnās tālāk uz priekšu." 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi